Меглена Кунева отрече, че вече говори с Борисов за постове

21308
Меглена Кунева отрече, че вече говори с Борисов за постове
Снимка: БГНЕС

Не преговаряме с Бойко Борисов за ръководни постове. Това оповести в кратко съобщение партията на Меглена Кунева "Движение България на гражданите", която е част от седемте партии в Реформаторския блок.

Опровержението идва във връзка с думите на Борисов, че "ако хората на Кунева са готови да се ангажират с решаването на проблемите в образованието, бих приел техния вариант за министър в този сектор". Бившият премиер каза това, след като днес и Цецка Цачева отвори темата в контекста на възможността правителство на ГЕРБ да бъде подкрепено с експерти от други партии.

Потвърдено - ГЕРБ почва преговори с всички, но следващата седмица

Първата по резултат партия след предсрочните парламентарни избори ГЕРБ ще проведе разговори с всички партии, влезли в 43-то Народно съ...

"Движение България на гражданите" заяви в прессъобщение до медиите, че не преговаря с Бойко Борисов за ръководителни постове в бъдещия парламент и че лидерът на ГЕРБ си измисля подобни дискусии", казват от партията на Кунева. ДБГ припомня и, че мандат за правителство не е връчен официално на нито една политическа сила и затова предположенията за разговори не са резонни.

Меглена Кунева вече заяви, че първо ще свика националното и изпълнително ръководство на партията, като призова и останалите партии в Реформаторския блок да направят същото, и едва след това ще може да се приемат покани за разговори, ако такива бъдат отправени. Това е причината Движението на този етап да концентрира усилията си само върху консолидацията на коалицията Реформаторски блок и намирането на най-подходящо решение за бъдещето на България, се посочва още в съобщението.

Настояваме да не се правят спекулации, в които да се замесва името на ДБГ, категорични са от партията на Кунева.

Припомняме, че Реформаторският блок още няма официално избран лидер, след като конгресът на 15 септември се провали. Тогава, пред Actualno.com, лидерът на СДС Божидар Лукарски, а и от ДГБ заявиха, че за лидер ще има конгрес през ноември - най-вероятно 10 ноември.

Росица Янакиева: Парламентът е с толкова партии, защото на хората им омръзна

Ще подкрепим политики, а не личности - в този стил, както говореше и Цецка Цачева, заговори и Росица Янакиева от АБВ. Според Янакиева ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика