Мерджанов: Трябваше да сме с Гърция и Италия за квотите за бежанците

5078
Мерджанов: Трябваше да сме с Гърция и Италия за квотите за бежанците
Снимка: БГНЕС

Трябваше България да е в списъка с Гърция, Италия, може би и Унгария, тъй като сме външна граница на ЕС – затова и солидарността е по-различна. Това заяви в „Още от деня” на БНТ червеният депутат Атанас Мерджанов в коментар за мерките, които държавата ни взема относно бежанската криза.

Мерджанов разкритикува и факта, че Бойко Борисов не се е заел лично с координацията относно бежанската криза. Нито предишният вътрешен министър Веселин Вучков, нито сегашният Румяна Бъчварова се справят. А Цветан Цветанов като вътрешен министър, през 2012-та година, отричаше да се задава бежански проблем, изброи „греховете” на управляващите червеният депутат.

Германия настоява за солидарност с бежанците, съгласието още е далеч

Германия и Франция са единодушни, че ЕС трябва да въведе задължителни бежански квоти за страните членки, заяви германският канцлер Анге...

Не вярваме на правителството, на Борисов, на Бъчварова, на Кунева. Какво значи сега да има специализирано звено – нима на границата проблемите са отсега, попита Мерджанов. Вместо да се продължат усилията от 2014-та година, правителството на Борисов „въведе” в нулева готовност различните звена, забави се изграждането на допълнителна ограда. Предлагахме промени в Наказателния кодекс за трафик на хора, питахме дали има хора в МВР, които са замесени в каналджийство – никакви резултати, обвини Мерджанов.

Червеният депутат директно заяви, че не вярва на думите на Ненчев, че руските самолети за Сирия, които трябваше да минат през българско въздушно пространство, са спрени заради информация от партньорска служба, че пренасят оръжие.

Мерджанов призна и, че има проблеми в някои общински партийни организации. Такъв пример е Видин, където местното БСП подкрепя скандалния Герго Гергов, макар че много членове са искали друг човек. В събота, 12 септември, ще има Национален съвет на БСП и там ще се определят кандидатите на червените за местните избори, стана ясно от думите на червения депутат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика