Михаил Миков: Можем да станем цел на Русия, ако бъдем въвлечени във война

15560
Михаил Миков: Можем да станем цел на Русия, ако бъдем въвлечени във война
Снимка: БГНЕС

Неспокойствието е в българските граждани. В Украйна върви война и никой не иска да ставаме плацдарм. Това заяви сегашният председател на БСП Михаил Миков.

В Мюнхен президентът Росен Плевнелиев направи изявление, показващо остра, ястребска позиция – да се включим в офанзива в Украйна. Малко тихичко правим договорки – какво означава да бъдат дислоцирани няколко десетки танка, няколко десетки самолета, попита Миков. Логично веднага беше зададен въпрос – тези танкове в колона за Русия ли ще тръгнат, на който той не отговори. Но пък каза, че България може да стане цел на Русия, ако бъде въвлечена във военни действия.

Меркел дойде и Обама смекчи тона по отношение на Русия

САЩ не търсят начин да предизвикат крах на Русия, която може да бъде партньор, заяви президентът Барак Обама на днешната си пресконфе...

Ескалация в Украйна може да доведе до непредвидими последици. Най-малкото – какво ще се случи с доставките на газ през Украйна, ако има пълномащабна война. Стои и въпросът за мобилизацията на етническите българи – радвам се, че поне външният министър го постави, обясни Миков в сутрешния блок на Нова телевизия.

Припомняме, че според обясненията на военния министър Николай Ненчев в София ще бъде създаден координационен информационен център на НАТО и ще има военна техника за учения – на полигона в „Ново село”. През тази година ще има 76-77 учения в рамките на НАТО, каза преди седмица Ненчев.

Беше зададен и въпрос къде стои БСП, когато Милошевич беше атакуван дори за геноцид от НАТО. Михаил Миков отвърна, че БСП не отрича членството ни в НАТО, но припомни как Турция не е дала територия за атака срещу Ирак на Джордж Буш-младши. Трябва да отстояваме интереса си, сигурен е Миков.

Операция „Червеите”

Нямам никаква информация за операция „Червеите”. Това каза Миков, който коментира темата от гледна точка на бивш председател на Народното събрание – по времето на бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Според Миков АБВ не предлага лява алтернатива

АБВ не е опасност за разделение на левицата. Тя не предлага лява алтернатива, не дават ресурс за реална политика и не отстояват ясен по...

Категорично доклад за такава дейност не съм получавал. Бяхме си свикнали, не сме имали желание да подслушваме демонстранти. Защо да използваме специални разузнавателни средства за протестиращи, като те бяха всяка вечер по телевизията. Казвах, че не е добре да има манипулация на общественото мнение и го смятам, обясни Миков.

БСП – хоризонт на развитие

Има ли завръщане на Сергей Станишев в БСП? Той не е напускал, коментира сегашният червен лидер. И не призна, че ситуацията в Столетницата е „ужасяваща”.

Според Миков младите хора виждали алтернатива в БСП. Ще бъдем последователни – с радикализъм не се постига нищо, добави той в светлината на успеха на „Сириза” в Гърция и стопяването на ПАСОК, която едвам събра 4% на последните парламентарни избори при южните ни съседи.

Миков даде пример за политика срещу БСП – гласуваха против 10-те процента облекчения за най-бедните. Така „четворната коалиция” отнела 408 лева годишно на най-бедните – 200 хил. работещи на минимална работна заплата. Отделно смятам, че с новия закон за образование се прави по-труден достъпа до училище на по-бедните, обясни социалистът. Ще се източи системата така, както беше източена здравната система с клиничните пътеки към частните лечебни заведения, внуши Миков. Смятам, че богатите могат да плащат за образованието на децата си, а за бедните трябва да има грижа от държавата, за да имаме утре човешки капитал, обясни червеният лидер.

Не подкрепяме вота на недоверие, но не подкрепяме и Москов, заяви Миков

Бихме подкрепили с гласуване всеки вот на недоверие срещу това правителство, защото то е вредно за България. Исканият от ДПС вот не б...

Това правителство не дава икономически хоризонт, но и социалните теми са важни. Безпътицата на кабинета е явна, изпя познатата песничка Миков.

На въпрос защо БСП целува ДПС, а сега двете партии сякаш не се поглеждат, Миков извъртя и заяви, че Столетницата ще приеме всяка подкрепа по темите, които я вълнуват и позициите, които защитава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика