Митов: Енергийните проекти между ЕС и Русия ще се реализират по европейски правила

949
Митов: Енергийните проекти между ЕС и Русия ще се реализират по европейски правила
Снимка: БГНЕС

Енергийните проекти между ЕС и Русия ще се развиват по европейските правила. Това заяви министърът на външните работи Даниел Митов след двустранната среща с руския си колега Сергей Лавров.

Срещата се проведе в Сочи и бе по повод края на руското председателство на ЧИС (Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество (ЧИС) – Organization for Black Sea Economic Cooperation (BSEC). Митов проведе още и две двустранни срещи с турския и молдовския външни министри Мевлют Чавушоглу и Андрей Галбур, предаде БНР.

Митов: С Лавров може да обсъдим възобновяването на "Южен поток"

Българският външен министър Даниел Митов се надява да обсъди с руския си колега Сергей Лавров енергийното сътрудничество. Той заяви ...

За първи път от две години насам се провежда среща между български и руски външен министър. Според Митов разговорът с руския му домакин Сергей Лавров е бил много открит и той е имал възможност да постави на масата повечето от откритите въпроси и проблемни моменти, които са се понатрупали.

'Ясно е, че енергийните проекти между Руската федерация и европейските държави-членки на Европейския съюз ще трябва да се развиват. Това енергийно сътрудничество обаче трябва да става по европейските правила и одобрените от Европейската комисия проекти', обясни Митов.

По отношение на разговорите с турския си колега Мевлют Чавушоглу, Митов заяви, че това е била възможност да обсъдят общия дневен ред между ЕС и Турция в контекста на миграцията.

'Аз поставих естествено и въпроса за изпълнението на споразумението за реадмисия между Европейския съюз и Република Турция, като в момента се работи по изработването на пътна карта за постигането на визова либерализация. Европейската комисия води преговори с турското правителство, като ние държим за възможно най-бързо започване на изпълнението за реадмисия между Европейския съюз и Турция, което е и едно от условията за постигането на визова либерализация така или иначе', обясни българският министър.

Вдигат заплатите на дипломати заради Българското председателство на ЕС

С 10 и 5 на сто се увеличава командировъчните на дипломатите ни в Постоянното представителство на България в Европейския съюз. Това ста...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика