Митов: Ще лобираме активно за Ирина Бокова за генерален секретар на ООН

14351
Митов: Ще лобираме активно за Ирина Бокова за генерален секретар на ООН
Снимка: БГНЕС

България се е ангажирала сериозно с кампанията за набиране на подкрепа за кандидатурата на настоящия генерален директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова за следващия генерален секретар на ООН.

Това стана ясно от отговора на министъра на външните работи Даниел Митов на въпрос на своя предшественик Кристиан Вигенин по време на парламентарния контрол, предаде БГНЕС.

Страната ни вече е готова с основните параметри на кампанията, която ще се състои от три основни етапа, обясни Митов. Първият етап ще е до септември тази година, следващият ще е активният етап и ще обхваща периода септември 2015 г. – април 2016 г., а заключителната част ще е от май догодина до декември 2016 г. Създадена е оперативна работна група за координация по кандидатурата с четири вече проведени консултации, на които са изготвени проекти за указания до представителствата ни в чужбина. Подготвен е подробен план за действие, който предстои да бъде потвърден, обясни Митов.

Според външния министър представителствата на България извън страната вече имат включени в плановете си действия за лобиране в полза на Ирина Бокова. Дирекциите на външно министерство ще си определят отговорници за кампанията, а дипломатите ни зад граница ще наблюдават за позиции и мнения по отношение на Бокова от страна на високопоставени личности, както и за медийни публикации по темата, съобщи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика