Митов ще посети националната конвенция на демократите в САЩ

569
Митов ще посети националната конвенция на демократите в САЩ
Снимка: БГНЕС

Министърът на външните работи Даниел Митов заминава утре на едноседмична визита в САЩ, като ще посети и Националната демократическа конвенция във Филаделфия, съобщи пресцентърът на министерството.

Очаква се на това събитие Хилъри Клинтън да бъде официално избрана за кандидат за президент на Демократическата партия на САЩ.

Бъчварова на посещение в САЩ, обсъди сигурността с директора на ФБР

Българският вътрешен министър Румяна Бъчварова е на посещение в САЩ. Още в началото на посещението си тя се срещна с директора на Федер...

По време на посещението си министър Митов ще разговаря и със секретаря по енергетиката Ърнест Мониз, както и със специалния пратеник на Държавния департамент по енергийните въпроси Амос Хокстийн.

Във фокуса на разговорите ще е сътрудничеството между двете страни в областта на енергийната сигурност и диверсификацията на енергийните доставки. Българският първи дипломат ще се срещне и с Представителя по търговията на САЩ Майкъл Фроман.

Българският външен министър ще се срещне още със заместник-държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен, за да обсъдят напредъка в работата на сформираните пет работни групи за стратегически диалог в основни сфери на сътрудничество между двете страни (отбрана и сигурност, борба с тероризма, върховенство на закона, енергийна сигурност, образование и засилване на контактите между хората).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика