Може да има уволнения на полицейски шефове след анализ за несправянето им с работата

901
Може да има уволнения на полицейски шефове след анализ за несправянето им с работата
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работиРумяна Бъчварова заяви, че може да се стигне до уволнения на шефове на областни дирекции заради несправяне с работата и лоши резултати в борбата с контрабандата.

"Само преди една седмица това се случи в две областни дирекции в Добрич и Разград. Това е нормалната работа и тогава, когато толкова активно и динамично работиш, трябва да се постигат резултати. Прав е премиерът – ще видим защо тези резултати са слаби там", коментира тя пред БНР по повод заканата на Бойко Борисов да бъдат уволнени полицейските началници, на чиято територия има високо потребление на контрабандни цигари.

На първо четене: Орязаха социалните придобивки на полицаите

Народното събрание прие на първо четене промените в Закона за Министерството на вътрешните работи (МВР), изготвени от екипа на ресорния...

Бъчварова посочи още, че в МВР има система за комплексна оценка на работата на дирекциите на годишна база и това, че има слаби показатели в тези дирекции, трябва да се анализира и тогава да се даде цялостната оценка.

Минимум 65 милиона лева годишно ще бъдат дадени за ефективна полицейска работа, ако реформата в МВР бъде приета от парламента, каза още Бъчварова. Тя добави, че промените в закона за МВР ще преструктурират вътрешно системата и окончателно ще разделят положения труд от служителите на реда на три категории.

Всички мерки ще доведат до оптимизиране на разходите и ще подобрят условията на работата и стимулите за заплащане. Въпреки че това предизвиква дебат, дори шум, бих го нарекла, а не толкова дебат, за да е ясно на хората, които ще влязат в системата на МВР, каква перспектива им даваме, коментира тя.

Предложенията, които правим във връзка с обезщетенията, ще влязат в сила след повече от десет години, но се прави сега. Финансово МВР генерира непрекъснато дефицити, а нашата амбиция е тези дефицити да започнат да намаляват през годините чрез по-добра вътрешна организация, декларира още Бъчварова.

Бежанците в Турция не мислели за маршрут през България

Самите бежанците на територията на Турция не предпочитат или по-скоро избягват да мислят за маршрут през България. Това каза вицепремие...

Бъчварова отрече да е кандидат за вицепрезидент в кандидатпрезидентската двойка на ГЕРБ.

Димитър Делчев от "Движение "България на гражданите" коментира, че обсъждането на обща кандидатура за президент е възможна, ако в разговорите ГЕРБ включи реформаторите и Патриотичния фронт. Според Делчев еврокомисарят Кристалина Георгиева не отговаря на определението за кандидат, дадено от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за партиен човек.

"Кристалина Георгиева като европейски комисар на България е комисар на всички българи, на цяла Европа. Не мога да кажа, че Кристалина Георгиева е партиец, така, както господин Цветанов го описа в интервюто си, човекът, когото те ще издигнат", коментира Делчев. Той се усъмни, че ГЕРБ наистина има кандидат, както обяви Цветанов, защото само преди дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е казал обратното. Неведнъж сме ставали свидетели на разминаване между Борисов и Цветанов и последният такъв случай беше с бившия вече депутат от ГЕРБ Ирена Коцева, напомни Делчев.

Зам.-председателят на групата на БСП Румен Гечев намекна, че кандидатът за президент на ГЕРБ е Бойко Борисов, като го описа роден в населено място много близо до София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика