Москов пита: Защо Местан се сети за медиците един месец след като е имал данните на МВР?

28610
Москов пита: Защо Местан се сети за медиците един месец след като е имал данните на МВР?
Снимка: БГНЕС

Защо Движението за права и свободи (ДПС) и лидерът му Лютви Местан поставиха въпроса със статистиката от МВР за потърпевшите от нападения медицински работници чак сега, след като сами казаха, че имат данните от полицията от 17 декември насам? Този въпрос постави здравният министър Петър Москов във Facebook  профила си.

Пак там Москов пусна и коментар на Ваньо Шарков за вчерашното изказване на Местан и искането му за оставка на здравния министър. „Когато г-н Местан обвинява здравния министър Петър Москов в лъжа, обвинява в лъжа всички, които работят в Спешна медицинска помощ. Разликата в данните на МВР и здравното министерство идват оттам, че повечето потърпевши не са подавали сигнали в полицията. Вярвам на колегите от Спешна помощ, не на г-н Местан, че е толкова загрижен”, твърди Шарков.

БСП решава днес дали ще подкрепи вот на недоверие срещу кабинета

"Този въпрос все още не е обсъден в парламентарната група и в партията. Предстои това да се случи днес". Така лидерът на БСП Михаил Мик...

Междувременно четири пациентски огранизации подкрепиха Москов срещу Местан. В официално съобщение пациентските организации „Заедно с теб“, Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижи за децата „Усмихни се”, Алианс на трансплантираните и оперираните АТО „Бъдеще за всички”, Асоциация на пациентите със сърдечно-съдови заболявания изказват „вот на доверие относно предлагани приоритети, мерки и здравни политики от д-р Петър Москов и зам.-министирите му".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика