На косъм Народното събрание прие да изслуша Орешарски за "Южен поток"

17903
На косъм Народното събрание прие да изслуша Орешарски за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

С цели две гласувания в Народното събрание БСП се опита да "скрие" премиера Пламен Орешарски и той да не говори за параметрите на договора за "Южен поток". И при двете гласувания 77 депутати се обявиха "против" този вариант, като при първия вот 17 души бяха "за", а при втория - 51.

Веднага след петия вот на недоверие срещу правителството, депутатът от Коалиция за България Атанас Мерджанов направи предложение за промяна в дневния ред на парламентарното заседание - да се разгледа първо идеята за изборен референдум и задължително гласуване, която трябваше да се гледа вчера, 12 юни.

Милер: Не сме получавали писмени уведомления от България за замразяването на "Южен поток"

Русия не е получавала писмени уведомления от България за замразяването на „Южен поток” нито на междуправителствено, нито на...

Възмутената Цецка Цачева поиска изслушването за "Южен поток" на Пламен Орешарски и Драгомир Стойнев да се състои както е по план. Знаете ли какви са параметрите, защото който знае, а не казва, трябва да носи наказателна отговорност, посочи тя. И поиска от председателя на Народното събрание Михаил Миков да задържи Пламен Орешарски в залата.

Същевременно Миков отвърна, че Орешарски оставал в сградата на парламента и че той щял да се яви, а не "както един друг премиер". Възмутени депутати от ГЕРБ заговориха на висок глас и Миков отстрани мигновено Красимир Велчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика