На посещение в България идва президентът на Израел

1410
На посещение в България идва президентът на Израел
Снимка: Getty Images

По покана на президента Росен Плевнелиев на 7 юли на държавно посещение в България ще бъде президентът на Държавата Израел, Реувен Ривлин. Развитието на двустранното търговско-икономическо и инвестиционно сътрудничество, енергийната диверсификация, ситуацията на сигурност в Европа и в региона на Близкия Изток и миграционната криза се очаква да бъдат във фокуса на разговора на двамата президенти.

В 10:15 часа на площад „Св. Александър Невски“ ще се състои церемонията по официалното посрещане на президента на Държавата Израел. Реувен Ривлин ще положи цветя пред паметника на Незнайния войн.

Турция подписа споразумение за нормализиране на отношенията с Израел

Зам.-министърът на външните работи на Турция Феридун Синирлиоглу постави подписа си под споразумението за нормализиране на отношеният...

В 10:40 часа президентите Плевнелиев и Ривлин ще проведат среща „на четири очи“ на Дондуков“ 2, след което ще се състоят пленарните разговори на официалните делегации на Република България и Държавата Израел.

Двамата държавни ръководители ще дадат съвместна пресконференция, която е от 11:55 часа в Гербовата зала.

В 16:45 часа президентите Росен Плевнелиев и Реувен Ривлин ще открият Паметник на спасението, посветен на българската еврейска общност, спасена в годините на Втората световна война.

В рамките на държавното си посещение в България президентът Реувен Ривлин ще проведе срещи с председателя на Народното събрание Цецка Цачева, както и с министър-председателя Бойко Борисов.

Израел затвори границите си за хиляди палестинци

Израел отмени разрешенията за влизане на 83 000 палестинци след терористичния акт в сряда вечерта, при който загинаха четирима души, пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com