Надпис "ВЪН, СЛУГИ НА ГАЗПРОМ!" на оградата пред НС, задържаха двама от Протестна мрежа

33520
Надпис "ВЪН, СЛУГИ НА ГАЗПРОМ!" на оградата пред НС, задържаха двама от Протестна мрежа
Снимка: Асен Генов

"ВЪН, СЛУГИ НА ГАЗПРОМ! ДАНС NO MORE 14 ЮНИ". Този надпис се появи на черната ограда пред Парламента.

Двама от Протестна мрежа са задържани, съобщиха протестиращите срещу властта на своята Фейсбук страница.

Недоволството се надигна отново, готвят голям протест пред парламента в деня на вота

Няколкостотин души се събраха тази вечер пред сградата на парламента, за да поискат оставката на правителството. Сборният им пункт на...

По информация на NOрешарски полицията е задържала Ивайло Стоименов и Любомир Авджийски заради надписите върху огражденията пред Народното събрание.

Протестна мрежа излезе и с официална позиция с искане за предсрочни избори веднага:

"Ужасени от срутването си, управляващите се замерват с идеи за промяна на Конституцията. Използват всяка опция, за да си извиват ръцете и да се изнудват. Целта е да постигнат нов баланс и да оставят страната в захвата на олигархията. Те са неин послушен подизпълнител.

Настояваме за провеждане на предсрочни избори веднага, заедно с референдум за изборна реформа. Ако гражданите решат, че искат задължително гласуване, то трябва да е съпроводено и с електронен вот, за да имат всички избиратели улеснен достъп.

Протестна мрежа е и за задължителна преференция, за да се пресече отрицателната селекция на народни представители, която направи възможен избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Послушните и зависими хора, подбрани от апаратите на управляващите партии, гласуваха за него. Същите хора преписват нарежданията на Газпром и ги превръщат в антиевропейски закони. Този слугинаж превърна парламента в евтина ЛаФка.

Оставка и пак оставка - от 18:30 на "Независимост"

Протестите срещу кабинета "Орешарски" продължават, след като във Facebook отново се подема инициатива за оставка на правителството и 42...

Протестна мрежа настоява гражданите да имат златната акция при избора на политически представители, а не това да правят върхушките на партии – корпорации.

Оставка веднага! Предсрочни избори и референдум.

Знаем, че ви е страх от гласа на хората, но вече трябва да се съобразявате. Вие фалирахте. Идете си и освободете България от себе си!"

#ДАНСNoMore! е промененото мото на протеста #ДАНСwithme!, който въплъти активното недоволство на противниците на правителството на Пламен Орешарски.

Протестът е планиран за 14 юни, от 18:00 часа пред Министерски съвет - на същото място и по същото време, както преди една година, когато хиляди излязоха на площада след новината за скандалното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Протестиращи поканиха „успелия на 33 години” Пеевски на разговори днес

Днес е 333-ия ден от началото на протестите с искане за оставка на кабинета „Орешарски”. По този повод се организира протес...

Призивът на организаторите на протеста на официалната страница на събитието във Фейсбук гласи:

"Приятели, мина една година. ВРЕМЕ Е ДА ДОВЪРШИМ ЗАПОЧНАТОТО! Не трябва да позволяваме всичко да се развива по техния сценарий. И днешните, и утрешните управляващи трябва да знаят, че гражданското общество се събуди и ще бди над всяко тяхно действие! На 14-ти юни от 18:00 - ВСИЧКИ НА ПЛОЩАДА в своя град! Организирайте се по места! Национален протест 1 година #ДАНСwithme! #ОСТАВКА!

Разпространявайте, канете приятели, печатайте брошури, плакати и трансперанти и ги разпространявайте във вашия град. Снимайте и изпращайте снимките на страницата. Да бъдем активни! От нас зависи!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика