Наемат роми в Министерски съвет

13471
Наемат роми в Министерски съвет
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

Млади и образовани роми ще бъдат привлечени за консултанти в Министерския съвет, пише "Преса".

Плановете включват в правителствената администрация да бъдат наети най-малко петима представители на малцинството. Основната им задача ще бъде да помагат в областното планиране и в прилагането на мерките от Националната стратегия за интеграция на ромите. Документът, който бе одобрен от предишното Народно събрание, се администрира от Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси – структура на "Дондуков" 1.

Това е единственият орган в страната, който координира дейността на всички отговорни министерства за ромската интеграция.

Новите попълнения в екипа на Министерския съвет са студенти последна година. За труда си в екипа на правителството те ще получават по 500 лева на месец. Данни колко точно роми работят на държавна служба няма. Повечето от тях предпочитат да не афишират принадлежността си към етноса, коментират запознати. Досега конкретни резултати в изпълнението на ромската стратегия, подготвена от бившия вицепремиер Цветан Цветанов, почти няма.

Само преди седмица правителството одобри първия отчет по изпълнението на някои мерки. От него става ясно, че за 10 млн. лева в три общини е започнало активно строителство на социални жилища. Става дума за Видин, Дупница и Девня. Парите са договорени през август 2011 г. по ОП "Регионално развитите". Реалната работа, обаче, е започнала едва през лятото на 2012 г.

В Столипиново хората сами съборили незаконните постройки

Багерите влязоха днес в Столипиново, но от 70 незаконни постройки за събаряне на ул. "Крайна", бяха останали само десетина. Останалите...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика