Нападател над палатковия лагер: Аз съм привърженик на ГЕРБ, но и те са имали платени протести

8741
Нападател над палатковия лагер: Аз съм привърженик на ГЕРБ, но и те са имали платени протести
Снимка: БГНЕС

Единият от нападателите на палатковия лагер пред Софийския университет – Георги Флоров сам признава, че е платен протестър и симпатизант на ГЕРБ. Това става ясно от видео, заснето през 2013-та година от БТВ, припомнят от "Господари на ефира".

От материала от юни 2013 година става ясно, че за Георги Флоров протестите са начин да припечели пари. Казва, че хората като него са много и се познават. Всички са платена публика във фирми, които набират статисти за телевизионни предавания. Последната му оферта към онзи момент е дошла от партията на Волен Сидеров. „Една приятелка ме попита във Фейсбук дали искам да протестирам за 15 лева. Аз веднага попитах за кой, кога и къде, защото съм ходил и друг път на платени протести. Тя ми отговори - за „Атака”, 15 лева плюс ядене. Парите се раздават след 22:00 часа вечерта,” разказа Георги. По думите му, организацията става с посредници и не може да се стигне до поръчителя. „Тя ми каза на мен, на нея й е казал някой друг,” допълни младежът.

„Ако имаш някакви приятели, да дойдеш с тях на протест за „Атака”. За 2-3 часа, 15 лева, няколко дена. Осигуряваме храна и така,” казва организаторът в телефонната слушалка. Офертата важи за няколко дни, а сборният пункт е пред църквата „Александър Невски”. „Вече четири дни е имало платени протести на „Атака”. Ако харесат някого, го водят и на други протести и им предлагат да минат на по-високо ниво – да намерят определен брой хора за протест. Освен 15-те лева, на протестиращите в подкрепа на Волен Сидеров се обещава и храна, твърди Георги. Обикновено става дума за парче пица или сандвич. Казва, че е натрупал опит като платена партийна агитка – участвал е във февруарските демонстрации, заради които правителството на ГЕРБ подаде оставка, и неведнъж е излизал на улицата за пари.

Палатковият лагер пред Софийския университет отново е издигнат (ВИДЕО)

Палатките, които бяха опънати на кръстовището точно пред Ректората на Софийския университет, отново са издигнати и укрепването им продъ...

За свалянето на правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов през 2013 година пак е имало платени протести. От „Атака” раздаваха по 5 лева на младежи, на възрастни жени – всичко, което може да ходи и е на крака. На 19 февруари, за обесването на Васил Левски, бях в групата на „Атака”, която идваше към паметника. Те бяха платени и аз бях там. Всичко им е платено, това трябва да се знае,” подчерта Георги Флоров.

Младежът твърди, че във февруарските протести преди седем години са участвали хора, за които 5 лева и сандвич са много пари. Той обаче посочва, че плащат и други партии. „И БСП, аз дори съм привърженик на ГЕРБ, но и те са имали платени протести. Подкрепа за Бойко Борисов, когато оставката си подаде, беше платено“, казва още Флоров.

В схемата може да влезе всеки, разказва още Георги, стига да доведе приятели. По думите му, ангажимента на един платен протестиращ е да се държи дистанцирано. „Като отидеш там, държиш се дистанцирано. Като видиш телевизия - казано ни е да се въртим с гръб, да не даваме интервюта, да не говорим с журналисти, да не говорим, че сме платени,” разказа младежът.

Още по темата: Това ли са хората, извършили погрома над палатките пред СУ?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика