Никола Стоянов: През април за една нощ са изкарали разрешение за износ на оръжие към Румъния

3990
Никола Стоянов: През април за една нощ са изкарали разрешение за износ на оръжие към Румъния
Снимка: БГНЕС

Има решение на Народното събрание да не се изнася оръжие за Украйна. Ако това е ставало със знанието на български политици, те на практика признават, че умишлено са заобикаляли решение на българския парламент. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Той коментира пред бТВ публикацията в Die Welt, в която лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков се хвали, че България тайно е спасила Украйна, доставяйки и оръжие.

Никола Стоянов: Картите за градския транспорт за пенсионери и ученици поевтиняват

Следващата седмица Министерският съвет ще гласува 40% по-евтини карти за обществен транспорт за пенсионерите и 70% - за учениците. Това...

„Ако Народното събрание ви каже: недейте да продавате оръжие на Украйна и даже това се случва по ваша инициатива. И вие инициирате това да се случи, както е било по предложение на Корнелия Нинова, а вие казвате, че през трети държави сте правили този износ, сигурно нещо не е наред“, подчерта Стоянов. 

"Най-накрая Корнелия Нинова призна, че е знаела, че просто се заобикаля забраната, наложена от НС за износ на оръжие към Украйна", каза служебният министър на икономиката пред bTV. Той коментира, че има някои странни съвпадения. „Не знам дали са във връзка с така коментираната информация в тази статия, но едно много интересно нещо е, че точно на 28 април, когато бившият премиер е в Украйна, у нас се случва нещо странно, нещо извън всички правила. А именно за една нощ се вади разрешително за износ към Румъния. Това се случва в разрез с всички правила на комисията и по личните указания, разбира се, на министъра на икономиката и по конкретно на началника на кабинета му - Калоян Методиев с натиск върху експерти“, обясни той.

Стоянов обясни, че има документи за това. „Те са в комисията. Няма закононарушение, като се изключи начина, по който е издадено разрешителното и как са били проверени документите. Надявам се, че са били наред, но по принцип правилата са 5 дена преди вземане на решение всички документи се представят, за да може експертите от всички ведомства да се запознаят с тях и да ги проверят и тогава се издава разрешително на редовно заседание“, коментира служебният министър на икономиката.

Има решение на Народното събрание да не се изнася оръжие за Украйна. Ако това е ставало със знанието на български политици, те на практика признават, че умишлено са заобикаляли решение на българския парламент. Това заяви служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

Стоянов не знае дали ще е част от кабинета "Донев"-2

Служебният министър на икономиката Никола Стоянов не е получавал покана да бъде част от следващия служебен кабинет на президента Румен ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Каракачанов: Трябват решения и воля за подпомагане на младите семейства

Нинова регистрира в ЦИК листата на БСП за евровота, водачът е ясен

Крум Зарков: Страната ни се намира в ситуация на безвластие

Ваня Григорова похвали Нинова за лявото обединение, но листите вече били формирани

ГЕРБ: Подкрепяме проекта за изграждането на държавна национална детска болница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика