Николай Денков: Никой не е готов за нови избори

1536
Николай Денков: Никой не е готов за нови избори
Снимка: Пресцентър на ПП

Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС. Това мнение изрази избраният за депутат от "Продължаваме Промяната" акад. Николай Денков.

"Смятаме, че Никола Минчев е възможно най-добрият избор за председател на НС. Прекрасен юрист, който остави кариерата си, за да влезе в политиката и да помогне на страната си", заяви той.

По думите му няма как първият работен ден на НС да завърши без избор на председател. „Ако има мнозинство – Росен Желязков от ГЕРБ ще бъде избран. Ако не се избере той, защото няма мнозинство – ето друга възможност. Доколкото знам правилата, няма как да завърши първия ден на НС, без да се избере председател”.

Николай Денков: И Радев, и Петков искат най-доброто за България, но се разминават как да стане това

"Познавам и Румен Радев и Кирил Петков добре – и двамата се опитват да направят най-доброто за България, но имат разминаване в то...

На въпрос, ако ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” не подкрепят кандидатурата на Минчев, ПП ще гласува ли за друг кандидат, Денков беше категоричен, че ще „се действа на място”. „Ние виждаме един кандидат, който е представен. ГЕРБ имат техните аргументи – ние нашите. Ще видим на място какво ще се случи. Има и други партии. Може да има трета кандидатура, ако единият или другият кандидат не бъде избран”.

Денков коментира и възможността да има пробив на ГЕРБ при „Демократична България” за общо управление. „Този въпрос трябва да е към колегите от ДБ. Но ясно мога да кажа, че както ние, така и ДБ казаха, че управлението, в което бихме участвали е това, което има ясна правосъдна реформа. И това не е самоцел. Няма как да намерите средства за каквото и да било друго, ако не решите проблема с кражбите в огромни размери, които се случват при сегашната структура на правосъдната система”.

„Никой не е готов за нови избори. Но ние ясно влязохме в предишните избори с ясното послание, че искаме да променим България. изборът е ясен – или продължаваме по стария начин, или търсим алтернатива”, категоричен беше той.

Според Денков ПП ще се опита да реализира програмата си, ако вторият мандат дойде при тях. „В нея извадихме 16 приоритета, които за нас са ключови. Ние ще ги поставим на масата. Ще говорим със сигурност с ДБ и БСП. Ако постигнем баланс с тях ще се опитаме да го реализираме. Според мен всеки отговорен политик ще се опита да направи правителство. И ГЕРБ ще се опита да сформира кабинет, защото България има нужда от такъв”, подчерта академик Денков, по Нова телевизия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Назначиха нов заместник-министър на иновациите и растежа

Геновева Петрова: Очаква се интересна кампания, но със същите резултати

Росица Матева: Не очаквам хаос на изборите

Главчев: До 15 май изплащаме на земеделците парите по украинската помощ

ПП-ДБ внася искане за освобождаването на Росен Желязков

Румен Радев: Депутатите да проверят защо капацитетът по договора с "Боташ" остава неизползван

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика