Николай Марков: ДПС предприеха тактически маньовър

4668
Николай Марков: ДПС предприеха тактически маньовър
Снимка: Actualno.com

"Обичайните заподозрени в лицето на политическо-олигархичната групировка ДПС предприеха тактически маньовър. Засега няма да навлизам в неговата същност, защото не е времето за това. По-важното е, че стратегическата им цел надминава целите на всички останали парламентарни и извънпарламентарни политически субекти заедно и поотделно.

Предимството на ДПС пред останалите е опитът за стратегическо мислене по политически въпроси, а недостатък - ниската вибрация на политически секуларизъм. Те са балкански тип партия, икономическа групировка от архаичен тип, милиционерско философско течение, елитарна задруга от калфи и напълно примитивни същности, търсещи себереализация и себедоказване. Имат чисто първични реакции, които държат да обясняват винаги с апломб", пише експертът по национална сигурност Николай Марков във Фейсбук.

Димитър Стоянов: Има достойни хора за политиката, но не са в ГЕРБ и ДПС

Нека не се лъжем, умно-красивите жълтопаветници, вярващите в правата и задълженията и някой дефектни последователи на позитивната теори...

"Най-откровен спрямо нас е гражданина Марешки, който представя без никакви задръжки истинското лице на политиката у нас. Няма необходимата лична харизма и затова не може да бъде разбран.

Партиите действително работят като лобистки структури и обслужват срещу високо заплащане един или друг, външен или вътрешен интерес. Те не правят реална политика и затова резултатите им са по-скоро в частен, отколкото в национален интерес. Може да се каже, че националните дела са много отегчителни за политическите ни субекти и затова се дразнят, когато от тях се изискват подобни дела. Разбираемо.

Истината е, че сме изправени пред договорена схема за официално легитимиране на нов политически елит, който вече натрупа огромни богатства от дългогодишна и безнаказана престъпна дейност.

Това искат да се случи през промяна в Конституцията и някои други правила, които да установят като политическа, една всъщност олигархична скрита власт. Тези промени трябва да гарантират безкръвен преход към икономика от друг тип, която за сега ще ви спестя. Само ще ви кажа, че ако сте бедни /а вие сте такива/ няма да участвате в нея, освен по първичния начин, напълно контролирани и докато станете излишни.

ДПС не изключва коалиция със субекти, подкрепящи евроценностите

Движението за права и свободи внесе документите си за участие в предстоящите парламентарни избори в ЦИК, предава БНР. Лидерът на ДПС Му...

Политиците ни гледат в бъдещето, а аз си мисля за съд и затвор! С напълно нов обществен договор и ясни за всички граждани правила! Без изключения! А каквото си мисля аз, то ще се случи, колкото и философски да гледаме на политиката, която не подбира жертвите си!"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика