Нинова: Ако победим ГЕРБ на тези избори, може да ги отстраним от властта

3256
Нинова: Ако победим ГЕРБ на тези избори, може да ги отстраним от властта
Снимка: БГНЕС

"Ако победим ГЕРБ на тези избори, може да отстраним ГЕРБ от властта и да започнем промяната в България и във Вашия живот тук. Ако изборите са честни, ще ги спечелим", обяви Корнелия Нинова по време на конгреса на БСП днес. По думите й има риск за манипулации, подмяна на вота и купени гласове, особено заради плановете за отказ от машинното гласуване, пише dnevnik.bg

Нинова изброи няколко аргумента защо хората да гласуват за левицата. Сред тях са признатите грешки на социалистите, отказът да са заедно с ГЕРБ във властта, промяната в БСП чрез въвеждане на мандатност за депутати и лидера, тъй като нямало вечни лидери, отхвърленият натиск от европейските социалисти и ГЕРБ за Истанбулската конвенция и други.

Корнелия Нинова: Борисов да отговори кой назначи Горанов

"Живеем в авторитарна държава. Имаме еднолична власт на един човек. Имаме тотално неглижиране на разделението на властите и на конститу...

Лидерът на социалистическата партия изброи ред обещания, с които БСП ще се бори за гласове на евроизборите. Тя посочи, че ще лобира за социален европейски съюз, премахване на двойните стандарти при храните, приемане на България в Шенген, отмяна на санкциите срещу Русия, развитие на ядрени мощности, ускорено създаване на европейска прокуратура и интеграция на Западните Балкани. "Категорично се противопоставяме на Истанбулската конвенция, трети пол и джендър идеология в училище", подчерта Корнелия Нинова.

След като обяви, че Европейският съюз (ЕС) е в криза, а левицата в Европа е допуснала много грешки, Корнелия Нинова призова той да бъде единен, но да се зачита националният интерес на всяка държава-членка.

"Остават непоклатимите принципи на ЕС и ако ги уважаваме, ГЕРБ е антиевропейска партия. ГЕРБ допусна пробив в европейската сигурност чрез нерегламентирано даване на български паспорти на чужденци. Така влизането в Шенген е минирано", заяви лидерът на БСП. По думите й ГЕРБ пазела неутралитет по някои въпроси, заради което поставяла България в периферията на ЕС.

След като отново разви тезата, че по време на прехода се формирала спойката на паралелната държава, която дърпа конците на истинската и е виновна за клинична демографска смърт, Нинова изброи новите проблеми, възникнали при управлението на ГЕРБ - авторитарна власт в България, убита свобода на словото, заличено разделение на властите и други.

Корнелия Нинова предложи преизчисляване на всички пенсии

Предлагаме преизчисляване на всички пенсии, но със средно осигурителен доход за 2013г., заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време н...

"Държавата е превзета, корупцията е държавна политика. И това не може да продължава. Този модел ни убива. Той не може да бъде кърпен, трябва да бъде сменен", обяви още лидерът на БСП. Тя даде да се разбере, че не иска промяна на Конституцията, за да стане България президентска република, а спазване на сегашната Конституция, за да не е страната премиерска република.

"Корабът потъва и първи го напускат патриотите, които се опитват да се разграничат. Премиерът Борисов е неспособен да овладее ситуацията", посочи Корнелия Нинова. И допълни, че той винаги получава ключова подкрепа от ДПС в ключови моменти, а сега правителството мисли само за своето оцеляване. При управление на БСП тя обеща отмяна на едноличната власт, край на войната между президентската и премиерската институции, разделение на властите, съдебна система, бизнес без рекет и заплахи, забрана за концесии и приватизация на стратегически обекти, като летище "София", например. Корнелия Нинова обеща и отмяна на плоския данък и прогресивно подоходно облагане, безлихвени кредити за жилища за млади семейства, нов модел на здравеопазването и обвързване на висшето образование с нуждите на икономиката, както и електронно управление за борба с корупцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика