Нинова нахъса БСП - "другарите" ще предлагат "други решения на хората"

1362
Нинова нахъса БСП - "другарите" ще предлагат "други решения на хората"
Снимка: БГНЕС

На предишния пленум обявихме, че тръгваме в ясна опозиция на това, което прави ГЕРБ. Започнете опозиционни действия срещу ГЕРБ по места, където има кметове на ГЕРБ и където има нередности или злоупотреби с обществени поръчки, корупция и нарушение обещания, като това да не се вдигат данъците и таксите, което вече се случва по места. За това призова председателят на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на Националния съвет на левицата, предаде БГНЕС.

Това е вторият пленум на БСП откакто Нинова е председател. В заседанието взеха участие 135 членове на левицата.

БСП кани партиите от опозицията за общ фронт срещу ГЕРБ

Лидерът на БСП Корнелия Нинова изпрати покани до лидерите на парламентарните сили извън управляващото монзинство за формиране на общ фр...

Нинова продължи, че БСП не може да се задоволи само с критикуване на управлението, а трябва да предложи други решения за тези две трети от хората, които не харесват правителството на Бойко Борисов. Председателят на БСП призова съпартийците си да провеждат разговори по места с партии, които не са в управлението. За тази цел тя обясни, че заседанията на Националния съвет а БСП ще бъдат изнасяни из страната, както вече се е случило в Благоевград. Следващото такова заседание евентуално ще бъде в Стара Загора.

Новият председател на левицата се зарече, че иска да се въведе практика за отчетност по вземането на решения и свършеното по тях от пленум до пленум. Нинова предупреди, че политическата нестабилност се задълбочава. „Вчера още една парламентарна група (ПГ) се разпадна. Ще се задълбочава проблемът с парламентарните мнозинства, ще се формират плаващи парламентарни мнозинства по конкретни решения. Това още повече ще внесе нестабилност, така не се правят политики. Това ще допринесе към досегашната практика решенията в парламента да се взимат на база пазарлъци, а не в интерес на обществото”, заяви Корнелия Нинова.

Тя предупреди, че дълговете на България продължават да растат с всеки изминал ден, а в същото време финансовото състояние на страната е нестабилно. „Вчера обсъдихме в парламента, новия заем, който правителство внесе. Към онези 16 млрд. лв. заем се добавя още 1 млрд. и 200 млн. лв., заради неспособност на правителството на Бойко Борисов да събере откраднатите, присвоени, пари покрай казуса КТБ. В момента Гаранционният фонд взима нов заем от 1 млрд. и 200 млн. лв.”, поясни Нинова. Тя добави, че новият програмен период не може да стартира, а всички твърдения на правителството, че събира повече приходи и че държавата е финансово стабилна, не отговарят на истината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика