Нинова обяви широк фронт за промяна на модела "ГЕРБ" в общините

4773
Нинова обяви широк фронт за промяна на модела "ГЕРБ" в общините
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Широк фронт против управлението на ГЕРБ обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова и призова желаещите промяна да се обединят, предаде репортер на Actualno.com.

„Целта е ясна – най-широк фронт с всеки, който иска да промени модела на феодалното управление на ГЕРБ в общините“, подчерта Нинова и уточни, че БСП ще разчита не само от партии, но и на граждански сдружения и хора, „на които им е омръзнало да се правят ремонти на ремонтите, да газят кал, да дишат най-мръсния въздух, да не могат да си заведат децата на детска градина. Тези, които искат това да се промени към по-добро са добре дошли да се обединяваме и да направим пробив в София“, заяви Нинова. Тя конкретизира, че трябва „на първо време да се промени слоганът на управление на София, който беше ремонт на ремонта и проверка на проверките“. Като друга насока за промяна тя посочи констатацията на Европейската сметна палата, че България с най-мръсния въздух и за 9 години не е направено почти нищо. „Има нужда от промяна и в това родителите да не стоят с денонощия на опашки да си записват децата в детски градини“, добави Нинова.

Изследване: Мнозинството в София иска Фандъкова, мнозинството в София иска нов кмет

Лошата инфраструктура, презастрояването и мръсният въздух са сред основните проблеми, сочени от жителите на София. Столицата продължава...

Лидерът на левицата нито потвърди, нито отрече дали БСП ще подкрепи за столичен кмет кандидатурата на Мая Манолова, но обеща в началото на септември софийската организация на червената партия да приеме платформа за София и да обяви кой ще е кандидатът за кмет и кой влиза в листата за общински съветници.

По повод отправеното от премиера днес предизвикателство червените да издигнат свой кандидат за столичен кмет, Нинова коментара, че това е неуместна намеса в работите на БСП. „Нямаме навика да слушаме препоръки или нареждания от премиера Борисов“, категорично заяви тя. Нинова каза още, че премиерът изглеждал „много изнервен и много обречен в София днес“ и му препоръча да си пази силите. По думите ѝ той тичал пред вятъра. „Още не сме обявили кандидат за София, не сме приели платформа, а той вече ни определи кат популисти и хора, които ще правят подла кампания за София. И защо – защото БСП не издига свой кандидат“, коментира Нинова. „Тези думи сме ги чували, не му свършиха добра работа в едни други избори, които загуби катастрофално със същите упреци към БСП“, подчерта лидерът на червената партия.

„По-спокойно с упреците! Кампанията не е започнала. Гледайте си вашите дела. Имате да давате много отговори за управлението на общините, за отказа на ГЕРБ от някои знакови имена и дали това е признание за провал“, добави Нинова.

Георги Свиленски алармира, че повече от 9 месеца БСП чакат отговор по отправено искане към АПИ за проверка на 46 точки от българските магистрали. Той припомни, че преди два дни се навърши една година от трагедията в Своге ,по повод на която е поискана проверката. „9 месеца ни каниха в офиси, в АПИ, да четем проекти. Искаме да ги четат други органи, не ние“, изтъкна той и обяви защо според него всъщност АПИ им отказва проверка.

Изследване: Мнозинството в София иска Фандъкова, мнозинството в София иска нов кмет

Лошата инфраструктура, презастрояването и мръсният въздух са сред основните проблеми, сочени от жителите на София. Столицата продължава...

„Отговорът намираме в изказването на прокурор Николова: Установена е фалшификация в пробите на асфалта при ремонта на отсечката преди три години. Протоколите от лабораторните изследвания не са истински, не са подписани от служители на лабораторията. Въпреки няколкото графологични експертизи, не можахме да установим кой точно е положил тези подписи. Лабораториите, които изпитват асфалтовата смес са собственост на фирмата изпълнител“, съобщи Свиленски. Той е категоричен, че това е обяснението за отказа по искането на левицата за проверка и изрази опасения „дали в тези 46 участъци, в които искаме проверки не са подменени пробите и не са положени фалшиви подписи“.

Свиленски припомни, че вече имаме сменени 3 министри, разположени на други постове, единият - като зам.-министър в МРРБ, който се вози на задната седалка с премиера и вчера, пътувайки по магистрала „Европа“ Борисов казва: “Колко хубаво – от ниви и кал днес има асфалт, от БСП казват - асфалт не се яде“.

„Да асфалт не се яде, но асфалт се краде, г-н Борисов“, продължи Свиленски. Той е категоричен: „Това, че асфалт се краде, доказва състоянието на пътищата и отправи призив към премиера да спре да прави такива опасни пътища, защото качеството на асфалта не е каквото трябва. „Лъжете и европейските партньори, които дават пари и българските граждани, които пътуват по тези опасни пътища“, добави Свиленски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика