Нинова обвини кабинета "Герджиков", че замита следите на ГЕРБ

1741
Нинова обвини кабинета "Герджиков", че замита следите на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви днес от парламентарната трибуна, че служебният кабинет на Огнян Герджиков е прикрил следите на правителството "Борисов 2".

По думите й в този парламент ще се поставят истинските въпроси на обществото и ще се търсят решенията на проблемите от ПГ на „БСП за България“.

Нинова ще води парламентарната група на БСП

Парламентарната група на БСП ще се казва "БСП за България" и неин председател ще е партийният лидер Корнелия Нинова. Групата обаче ще и...

„Това не беше дебат, а имитация. Това беше замитане на следите от служебния кабинет“, каза тя и заяви, че веднага след заседанието БСП ще внесе подписка за създаване на временна анкетна комисия по въпроса с урана във водата в Хасково и Първомай.

„Това, което се случи днес в залата беше всичко друго но не и дебат. Каква работа свършихме? Кой въпрос решихме днес? Нито един. Поговорихме си два часа – резултат никакъв. Какво разбраха онези, за които беше предназначено изслушването. Разбраха няколко неща, има превишение на нормите на уран във водата, но не е опасно, но водата е спряна“, каза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП заяви, че не се знае какъв ще ефектът върху здравето на народа. „Ще го разберем след три - четири месеца, ако се наложи да направим такова изследване“, каза тя и посочи, че във Варненско има информация за същия проблем.

„Според нас трябва да решим три въпроса първо къде в цялата страна има такъв проблем. Спешно трябва да се гарантира здравето на хората,а не след 3-4 месеца“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя попита някога в парламента дали ще поставят откровено истински въпроса за политическата отговорност.

Нинова: За тридесет сребърника или за пост - предателството си е предателство

"Виждам, че дори и днес, когато е време да замълчим, г-н Горанов и г-н Цветанов от ГЕРБ не спират агресията и личните нападки към мен...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика