Нинова: Правителството превърна корупцията в държавна политика

1478
Нинова: Правителството превърна корупцията в държавна политика
Снимка: БГНЕС

Оглушителното отсъствие на министър-председателя е самопризнание за корупция. Ако не беше така, той щеше да е тук. Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на дебата за вота на недоверие. Тя посвети вота на всички хора, които не са дали подкупи.

"Няма човек, който да не знае, че корупцията е завладяла всичко. Това правителство на Бойко Борисов я превърна в държавна политика, а говоренето срещу нея - в заплаха за националната сигурност", каза още Нинова. Тя каза, че се пука балонът за преборената контрабанда, като се очаква доклад на агенция "Митници", че приходите от акциз през 2017 г. са с 50 млн. лв. по-малко от планираното, т.е. не са събрани. 

"След малко ще чуете от трибуната, че БСП няма право да говори за корупция. Не, има. Зад нас стоят 1 милион българи - вие не можете да кажете на 1 милион българи, че нямат право да говорят. Ще се опитат да отнемат на БСП моралното право да бъде водач на борбата с корупцията. Няма да ви го позволим", каза още Нинова.

Борисов не дойде в парламента за вота на недоверие

Дебатите по вота на недоверие срещу правителството за провал в борбата с корупцията, който БСП внесоха, започнаха в пленарната зала. В...

Тя обясни, че БСП не иска да бъде на трапезата, а - да промени модела у нас.

"Който краде от вас, свой или чужд, ще лежи в затвора", обърна се Нинова към българите и им обеща рано или късно България да стане нормална държава.

Час след началото на дебатите по вота на недоверие, каквато е процедурата по правилник, БСП поиска почивка до идването на Борисов в парламента, като председателят на НС Цвета Караянчева се съгласи да пусне депутатите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика