Нинова за скандала Борисов - Радев: Вицове няма да коментирам

3719
Нинова за скандала Борисов - Радев: Вицове няма да коментирам
Снимка: БГНЕС

И вчерашните събития, и предишните със записа на разговори показват, че това не е европейската, развита икономически и с ред и правила държава. Те са само доказателство на това, което казваме. България има нужда от промяна и тя е възможна. Работим за това. Това каза пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя коментира обвинението на премиера Бойко Борисов, че президентът Румен Радев го следи с дрон с думите: "Вицове не бих искала да коментирам и да не си губим времето за коментар на това. Нито е наша работа, нито имам интерес, нито каквото и да е в този казус ни занимава."

Коментира и аудиозаписа, на който се предполага, че е премиерът, който обижда Цвета Караянчева: "Искам да кажа нещо не като политик. Първата ми импулсивна реакция беше като жена, не като политик. Имаме достойнство и трябва да си го пазим. Нито сме мисирки, нито това, което твърди премиерът. Гледаме деца, работим, имаме чест и достойнство", каза тя, обръщайки се към българските деца.

По думите ѝ, Борисов може да бъде свален с политика и алтернатива, не със скандали и компромати.

Бойко Борисов обвини Румен Радев, че го следи с дрон

Вярва ли политическият лидер на Васил Божков? "Не вярваме, но искаме отговори от другата срана. Предложихме анкетна комисия, очакваме да има разследване, но засега това не се случва", отговори тя.

Нинова: ГЕРБ ги е страх от служебен кабинет на Румен Радев

Знаем, че ГЕРБ ги е страх от служебен кабинет на Румен Радев. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова преди началото на днешния Плену...

"Задкулисието управлява държавата. Нашето обвинение е Нашето обвинение към г-н Борисов е, че предаде управлението на България на задкулисието. Той го предаде доброволно.", коментира тя.

Радев на посещение в Перник и Кресна утре, ще отговори ли на Борисов?

От ГЕРБ обаче контрират, че именно тя е лицето на тази паралелна държава. Какво отговори Нинова:

"Опозицията не може да направи паралелна държава. Тя е във властта, защото там се разпределят ресурсите. Обвинението е несъстоятелно.. Опитваме се чрез политиката, която предлагаме да градим доверие в БСП. Оценката ще я даде и партията на 12 септември."

БСП е готова за предсрочни избори, каза Нинова. "Да, имаме решение на колективните ни органи, че искаме оставката на правителството и не само. Смисълът не е ние да седнем на мястото им, а да се променят секторните политики, което е много голяма и амбициозна задача. Търсим съюзници, защото сами не можем. Последните седмици се срещаме с много организации център-ляво и срещаме, защото последните седмици показват, че промяната вече е наложителна", добави тя.

Бойко Борисов се страхува от Корнелия Нинова

Премиерът не го е страх толкова от парламентаризма, колкото лично от Корнелия Нинова. Това каза по време на брифинг в Народното събрани...

"Новината от вчера е съвсем друга, не са снимките от спалнята на Борисов. Това, че общественото внимание отива нататък, само показва изкривяването на истинския разговор за политика в България. Тя засяга според мен всеки българин, не е преувеличено това. Вчера имаше един тристранен съвет и тристранно споразумение между работодатели, синдикати и правителство, което беше наречено от някои от участниците - историческо. Би трябвало днес обществото, а и ние политиците, да се съсредоточим върху разговора какво е подписано в това споразумение... Не виждам грижа за хората, защото кризата в момента засега десетки хиляди българи и те в момента имат нужда от помощ.", категорична бе лидерът на БСП.

Социалните партньори подписаха Национално тристранно споразумение. Какво урежда то?

В споразумението Нинова посочи слабости, но и силни страни. Например няма да се удължи платеният отпуск на майките, останали вкъщи да гледат децата си. Няма конкретни мерки или политики за нарастващите безработни. Споразумението все пак е озаглавено към "антикризисен план" и би трябвало да е адаптирано към новите условия. "Зелената сделка" и "Маришкия басейн" добре е че има стратегия, каза тя.

Работещите родители без допълнителен отпуск заради коронавируса

От ГЕРБ дават Нинова на прокурор заради твърденията ѝ за водата в Хасково. Нинова коментира случаят така: От 2018 г. Инициативен комитет в града поиска от прокуратурата виновните за качеството на водата там да бъдат наказани. "Значи 3 години вече не се търсят виновните лица за това, което причиниха на хасковлии. Търси се отговорност от лидера на опозицията, че е застанал на страната на хората и е казал истината. Нека зрителите да преценят начина на водене на политика от ГЕРБ". "Моето изказване вчера беше следното , цитирам: "Хората в Хасково не могат да ползват чиста вода. Водата е опасна за тяхното здраве от много години или от години назад. Това е точното ми изказване." Проблемът е от 2017г. Сега те твърдят, че вече е решен през 2020г., продължи тя. "Да заповядат, да ме съдят. Оставам на страната на хората и това би било интересно дело със 70 000 свидетели, които през тези години бяха поставени на това изпитание."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

БНТ "забрави" да излъчи пълното интервю със служебния премиер, липсва ключова част за Даниел Митов

Димитър Главчев: Нямам намерение да предлагам друг външен министър

Мартин Димитров, ПП-ДБ: Има спешна нужда от предоговаряне по казуса "Боташ"

Росен Карадимов: До месец и половина ще изработим новата стратегия на ББР

Бойко Пенков се завръща в МЗ, премиерът назначи шестима заместник-министри

Асен Василев: Сделката "Боташ" е изключително неизгодна, плащаме по 1 млн. на ден

Ивайло Мирчев: Договорът с „Боташ“ е една от най-лошите сделки в историята на България

Младите приемат членството ни в ЕС за даденост: Оценка на Европарламента в България

Митов изпрати официално писмо до премиера, за да се откаже от външно министерство

Още уволнения на зам.-министри в кабинета Главчев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика