Няма нищо драматично във вота на недоверие, смята Цветанов

3500
Няма нищо драматично във вота на недоверие, смята Цветанов
Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие е част от парламентарната практика, която я има във всеки един парламент. Опозицията е в правото си да поиска вот на недоверие към определена секторна политика или цялостната политика на правителството. Това каза пред журналисти във Велико Търново Цветан Цветанов, зам.-председател на ПП ГЕРБ, предаде репортер на Радио "Фокус" - Велико Търново. По думите му, в това няма нищо драматично.

"Това може би ще доведе до една допълнителна мотивация и импулс и на самото управление, защото, когато има опозиция и критика, тя винаги трябва да бъде приемана като градивна и се надявам, че в този дебат, който ще се води в парламента, министър Москов и неговият екип ще могат да се защитят за всички тези обвинения, които има в мотивите, които ще бъдат написани в предстоящите дни. Нашата парламентарна група ще бъде единна, сплотена. Ние ще заложим на нашата експертиза, която има д-р Давидкова като председател на Комисията по здравеопазване, както и всички наши доктори, които са в парламентарната група и имат представа от всички тези проблеми, които се дискутират и това, което трябва да се случи", коментира Цветанов.

И Цветанов говори като Борисов за съдебната система - без имена

Опит за провокация към премиера и политическата класа – точно както и Бойко Борисов, дясната му ръка Цветан Цветанов определи про...

Относно това, кога ще бъде подписано споразумение между ГЕРБ и тази част от Реформаторския блок, която подкрепя правителството, той заяви, че в сряда предстои среща, а към момента представители на партията разглеждат заложените промени в секторната политика. Обмисля се и вариант някои от текстовете да бъдат оптимизирани.

"Това, което ще бъде написано в тази декларация като някакъв срок, ще бъде задължително изпълнено през 2016 година, за да може отчетът, който ще се дава през 6 месеца да бъде за актуалното изпълнените и предстоящите ангажименти", каза още Цветанов.

"Най-важното е, че всички ние се консолидирахме от тези първи разговори, че трябва да се направи отчет за едногодишното управление, защото много от секторните политики, които направиха реални реформи, останаха незабелязани от опитите и начините за дискредитиране на правителството и отклоняване от това, което е свършено, за да може да излезе на преден план съвсем друга тема, която би могла да ни отклони от правилния път", добави той. По думите му, партия ГЕРБ е силна и добре структурирана.

"Показваме, че имаме добър организационен живот и той се базира на контакта и постоянната връзка с нашите работодатели и избиратели", каза Цветанов. Той благодари на кмета на Велико Търново Даниел Панов за силната победа, която постигна на кметските избори в старопрестолния град. "Личностите, които предлага ПП ГЕРБ са широкоразпознаваеми за обществеността и водят до тези убедителни победи, които постигаме", посочи още той. Цветанов заяви, че партията не търси политически сблъсък и не иска да има конфронтационно поведение в обществено-политическия живот.

ВКС прекрати делото срещу Орлин Тодоров

Бившият началник на териториалното звено „Борба с организираната престъпност” във Велико Търново Орлин Тодоров оттегли каса...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика