"Нова република" призова Радев да отмени решението за Пирин

2491
"Нова република" призова Радев да отмени решението за Пирин
Снимка: БГНЕС

Решението на Министерството на околната среда и водите за одобрение на Плана за управление на Национален парк "Пирин" без екологична оценка, е "незаконно и опасно", и е "взето е в интерес на конкретен инвеститор и във вреда на хилядите собственици от региона". Това пишат в писмо до президента ръководството на "Нова република" Радан Кънев и Трайчо Трайков с призив държавният глава да използва правомощията си и да го отмени.

"Одобряването на План за управление на Национален парк без екологична оценка ще доведе неизбежно до съдебно обжалване, а това ще забави влизането в сила с години. През това време хората в Разлог, Кресна и Добринище няма да могат да развиват устойчив бизнес, а туризмът в Пирин ще остане монопол на една фирма", се казва в откритото писмо до Румен Радев.

Хотелиери от Банско на протест срещу концесионера на ски-зоната

Хотелиери от Банско и района протестираха срещу концесионера на ски зоната „Юлен” АД. Повод за протеста е отменения от 1 ма...

"Нова република" припомня и разчита на това, че президентът веднъж вече е показал, че може да застане на страната на българската природа, когато наложи вето на Закона за концесиите и му напомнят, че по Конституция има правомощия да смени всеки един министър от служебното правителство. "Сега десните очакват Радев да бъде последователен", се посочва в съобщението на политическата формация.

В Русе по-рано днес Радан Кънев призова всички, за които природата и законността са ценност, да се включат в протеста пред екоминистерството в 18 часа в понеделник.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика