Очаквано: Гергов остава начело на пловдивското БСП

10167
Очаквано: Гергов остава начело на пловдивското БСП
Снимка: БГНЕС

Георги Гергов остава на поста председател на БСП-Пловдив. Решението беше взето късно снощи след четири часово заседание на Градският съвет на партията. Оставането на бизнесмена на поста беше подкрепено от 26-ма, а чeтирима бяха "против".

Социалистите приеха отчета и на градския предизборен щаб за свършеното в предизборната кампания с оценка – задоволителна. В анализа на причините за драматичната загуба се чуха остри критики както към националната политика, така и към действията на членове на местно ниво, информира Радио Пловдив.

Георги Гергов: Аз съм платформата за кандидат на БСП

Няма да е чудо, ами си е време някой от Пловдив да оглави БСП, след като за последно Жан Виденов застана начело на партията. Това заяви...

Дискусията очерта основните проблеми пред БСП. Решенията ще се търсят на специално заседание в края на месеца. До решението за нов пленум се стигна, след като беше отхвърлено предложението на Георги Гергов за свикване на конференция.

Един от аргументите бе, че предстоят местни избори и БСП трябва да се консолидира и укрепне.

Георги Гергов каза, че може да смени лидерският пост със позицията на редови социалист. "Ако конференцията го реши, за мен няма драма" – отсече лидерът на социалистите в Пловдив и областта.

По-рано вчера пред агенция ПИК Гергов обяви, че ще подаде оставка, но очаква тя да не бъде приета. Той добави: "Преди изборите на една конференция емоционално казах, че загубим ли изборите главоломно, ще си подам оставката. Но се оказа, че ние в Пловдив имаме едни от добрите резултати".

Човек на Георги Гергов е новият зам.-министър на финансите

Един от досегашните заместник-министри на финансите Кирил Желев е подал молба за пенсиониране, която е била уважена. Неговият пост ще б...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика