Официално: ДСБ излиза в опозиция, ще прави нов десен проект

3779
Официално: ДСБ излиза в опозиция, ще прави нов десен проект
Снимка: БГНЕС

Националното съвещание на ДСБ подкрепя решението на НР за излизане в опозиция. Това се казва в резолюция на Националното съвещание на Демократи за силна България.

ДСБ започва подготовка за изграждане на нов десен проект, който да е основна алтернатива на мнозинството ГЕРБ / ДПС / АБВ, открива дебат за промяна в структурата и устава на партията, декларира, че в рамките на 43-то Народно събрание депутатите, членове на партията ще бъдат част от ПГ на Реформаторския блок, каквато е волята на избирателите.

Хората на Кунева продължават да нападат Кънев, но коткат ДСБ

Хората показаха на три избора, че подкрепят обединението в дясно и искат да видят депутати, които работят заедно за национална кауза, з...

"Отворени сме за диалог с нашите партньори от РБ и посочихме линиите на поведение, които няма да прекрачим. Очакваме от тях, да посочат ясно своите граници на допустимия компромис в рамките на сегашното управление.

На президентските избори трябва да гарантираме, че следващият президент ще упражнява независимо правомощията си в сферите на правосъдието, службите за сигурност, външната политика и отбраната. ДСБ ще издигне или подкрепи кандидат, който е алтернатива на днешния сговор на ГЕРБ/ДПС/АБВ в управлението на тези сфери", се казва в резолюцията.

"ДСБ остро протестира, срещу опита на Главния прокурор да покрие отново с давност престъпленията на комунистическия режим, атакувайки пред Конституционния съд новата разпоредба на Наказателния кодекс. Напомняме, че комунизмът е осъден като престъпен с български закон и с редица европейски правни актове. Няма да спрем да се борим за пълно морално отхвърляне на комунистическата диктатура, за справедливост към жертвите и за осъждане на техните палачи.

Определянето на кандидат за Генерален секретар на ООН е отговорност на правителството, което взима решение от името на България. Недопустимо е в такъв момент да се оказва партиен натиск. Всяка партия, която публично шантажира в полза на един или друг кандидат компрометира непоправимо страната и проваля шансовете ни за успех. Който и да бъде българският кандидат, той ще представлява българите и останалите източноевропейци в световната общност. Народите на Източна Европа са обединени от травмите на общото комунистическо минало. ДСБ очаква от бъдещия кандидат публична позиция на еднозначно осъждане на престъпленията на комунизма в Европа", се казва още в документа.

Кънев прогнозира предсрочни избори през май

Предсрочни избори през май прогнозира председателят на ДСБ Радан Кънев. Във Велико Търново той заяви, че партията на национално съвещан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика