Опозицията в Турция си "хареса" ДПС

4006
Опозицията в Турция си "хареса" ДПС

ДПС за втори път тази година се срещна с представители на най-голямата опозиционна партия в Турция – Републиканската народна партия (РНП). Това става ясно от съобщение в сайта на движението.

В делегацията са участвали съпредседателите на партията Рушен Риза и Четин Казак, председателя на групата за приятелство с Турция Ердинч Хайрула, членът на ЦОБ Исмет Кахраман и кметът на Кърджали Хасан Азис.

Няма никакво напрежение в структурите на ДПС, твърди Четин Казак

Няма никакво напрежение в структурите на ДПС, както се вижда във Варна има ведро настроение и спокойствие. Това каза пред журналисти Че...

“Основният акцент на разговорите бяха спекулациите от последните няколко месеца по адрес на ДПС, развитието на добрите отношения между България и Турция, укрепването на взаимодействието между побратимените градове и членството на Турция в ЕС”, съобщават от пресцентъра на партията.

Председателят на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдароглу заявил, че познава отлично политическата обстановка в страната ни, както и спекулациите по адрес на ДПС и изразил мнение, че трябва да се запази целостта на партията, което е от важно значение за представителите на малцинствата. Той изразил и своето задоволство по отношение на последователната политика на ДПС, като отбеляза, че трябва да има еднакъв подход и равен старт при отношенията с различните политическите партии.

“Съпредседателите Рушен Риза и Четин Казак поканиха лично председателя на най-голяма опозиционна партия в Турция на предстоящата IX-та Национална конференция на ДПС, която ще се проведе на 24 април 2016 година”, информират още от партията.

По-рано днес парламентът се съобрази с недотам завоалираната заръка на премиера Бойко Борисов и закри временната комисия, която трябваше да провери намесват ли се Русия и Турция във вътрешната политика на България.

Още регионални организации посочиха Доган за естествен лидер на ДПС

Още две регионални организации на Движението за права и свободи (ДПС) смятат, че не трябва да бъде избиран нов председател на партията,...

Преди дни Борисов внесе уточнение, разказвайки за свой разговор с турския премиер Ахмет Давутоглу още преди отстраняването на Местан от ДПС, който дори превеждал. Тогагава Давутоглу попитал дали ГЕРБ и ДПС могат да управляват заедно, но Борисов бил категоричен, че това не може да стане, докато в партията е Делян Пеевски.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика