Орешарски и Стойнев ще бъдат изслушани за "Южен поток"

11498
Орешарски и Стойнев ще бъдат изслушани за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

С процедурни закачки и нападки между БСП и ГЕРБ започне днешното заседание на НС. От него отсъстват лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на „Атака” Волен Сидеров. Това стана от поименната проверка на кворума. Предложението беше направено от заместник-председателя на ПГ на „Атака” Десислав Чуколов.

Проверката продължи около 10 минути. Тя беше придружена от епизодични викове от залата и приличаше повече на упражнение за четене на председателя на НС Михаил Миков. На няколко пъти той не успя да разбере дали даден депутат е в залата или не. В крайна сметка се оказа, че кворум и депутатите започнаха работа.

Орешарски пред социалистите: Подавам оставка, когато ми кажете

Пламен Орешарски бе шумно аплодиран от пленума на „Позитано"20, довери един от участниците. Нито един от изказвалите се партийци ...

Премиерът Пламен Орешарски ще да бъде изслушан в парламента по въпроси за проекта „Южен поток”. Решението беше прието със 125 гласа от общо 163-ма присъствали. Няколко минути по-късно стана ясно министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев също ще бъде изслушан за изказванията си по тръбопровода от депутатите. Предложението беше подкрепено от 124 от общо 140 гласували.

 По предложение на „червения” депутат Янаки Стоилов изслушването ще се осъществи в петък. Предложението беше гласувано два пъти – първият път то мина с 3 гласа (82 срещу 79). Вторият път то беше подкрепено от 85 народни представители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика