Орешарски: Много хора работят срещу правителството

24744
Орешарски: Много хора работят срещу правителството
Снимка: БГНЕС

Много хора работят срещу кабинета. Така че за правителството е предизвикателство да се справи със задачите си. Беше предизвикателство през последните шест месеца, не сега, уточни премиерът Пламен Орешарски, който коментира изказване на лидера на ДПС Лютви Местан.

Местан каза, че срещу Орешарски се изправя коалиция „Мишо Бирата”. Лидерът на ДПС заяви, че Реформаторският блок е пристанал на Бойко Борисов в опит да съборят кабинета на Пламен Орешарски.

Спазваме всички европейски изисквания за „Южен поток”, заяви премиерът

Още през 2008 година има междуправителствено споразумение България и Руската федерация за изграждане на газопровода "Южен поток". През ...

Премиерът добави в коментара си, че не знае дали срещу него работи коалиция, но че е факт, че има действия срещу правителството.

Икономическата картина

„В програмата нямам връщане на прогресивния данък. Ще се стремя да направя всичко, което е записано в програмата. Всичко, което не пише, е обект на дискусии”, заяви Орешарски в отговор на въпрос за данъчното облагане.

Министър-председателят каза още, че преките чуждестранни инвестиции в България са се свили двойно на годишна база през първата половина на миналата година спрямо първата половина на 2012 година. Според него тази тенденция ще се запази още известно време.

Орешарски: Предстоят няколко години лечение

Предстоят няколко години лечение от заболяването в последните години. Въпреки това първите малки стъпки към подобрения в стандарта на...

През 2008 година преките чуждестранни инвестиции бяха 8 млрд. евро, сега са под 2 млрд. евро, каза Румен Гечев. Именно той попита Орешарски по време на блиц парламентарния контрол какво се случва в момента с тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика