От АБВ обявиха приоритетите си в новия парламент

5022
От АБВ обявиха приоритетите си в новия парламент
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Социалната политика и енергийната сигурност ще са сред основните акценти в работата на Владимир Маринов, зам.-председател на ПП АБВ и кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“.  Представяйки пред журналисти приоритетите си, той изтъкна, че ще се бори за преизчисляване на пенсиите и необлагаем минимум за младите семейства.

„Няма как да подмина общоизвестните приоритети на АБВ и за нас, като част от коалиция „БСП за България“, които касаят енергетиката и в частност проекта „Белене“, посочи още той. 

Румен Петков: Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с ресорния министър

Грабежът в енергетиката се движи с пълна сила в съучастие с министъра на енергетиката. Това заяви пред журналисти лидерът на АБВ Румен ...

По думите му, държавата е крайно време да обърне внимание на малкия и среден бизнес и да бъде намалена административната тежест.  Маринов каза, че е изключително изненадан от предложението на Трифонов за приватизация на ББР. Институции като ББР трябва да спрат да бъдат кредитори на големи олигархични структури, убеден е той.

"Категорично ще настояваме минимум 1% от БВП да бъде отделен за култура", обяви още Маринов.

"Не искам да участвам в никакви схеми, системи договорки, задкулисие, непочтени манипулации, лъжи и всичко останало, което ни засипва в последните години“, заяви още той и сподели, че е с икономическо образование и опит в реалния сектор, по-специално в сферата на селското стопанство. Маринов изтъкна необходимостта от повече внимание към сектора и към българското село.

Председателят на ПП АБВ Румен Петков добави, че сред основните задачи в следващия парламент за АБВ е да се създаде усещане за справедливост в съдебната система и да се закрие Комисията по досиетата. „Две неща има като основни за нас категорични стъпки, които да създаде усещане за справедливост и институционализъм в съдебната система, закриване на специализираните съд и прокуратура, изваждането на звеното за защита на свидетелите от подчинение на главния прокурор и връщането му на там, където му е мястото – на подчинение на министъра на правосъдието. Второто е закриване на Комисията по досиетата“, обяви Петков. Той отбеляза, че последната такава комисия, която работеше в Европа – германската приключи работа преди няколко месеца и официално документацията беше представена на федералния архив. 

Румен Петков: Служебният кабинет, със сериозни промени, е добро решение

Да бъде подкрепен за редовно правителство ревизиран състав на служебния кабинет настоява лидерът на АБВ Румен Петков. По думите му служ...

"Не си спомням един доносник, който да е давал информация за Пешо - съседа какво е казал за Тодор Живков или Милко Балев, да е бил изваден на показ. Не, извадихме разузнавачите по научно-техническа линия и контраразузнавачите, т.е. тези, които спомогнаха развитието на България и гаранциите за националната ни сигурност, а доносниците никой не ги закачи и никой не ги показа на обществото", коментира Петков работата на българската комисия по досиетата.  Той обърна внимание, че нейният бюджет е за около 11 млн. лв. бюджет годишно. Според Петков закриването й е въпрос, който може да бъде решен за 10 минути - на две четения по 5 минути.

"Вместо да затъне парламентът в 7 – 8 часа дебат дали да бъде 8 лева субсидията или да бъде 1 лев – за 10 минути може да осигури 10 милиона в републиканския бюджет и да спести униженията на българските специални служби и да създаде възможност за нормална атмосфера на тяхната работа", посочи Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика