От "Движение ЗАЕДНО за промяна" са готови с 14 стратегически и национални проекта за развитие на България

6306
От "Движение ЗАЕДНО за промяна" са готови с 14 стратегически и национални проекта за развитие на България
Снимка: Actualno.com

Тази предизборна кампания не прилича на нито една за изминалите 30 години, но причината не е само пандемията, а опита да се използва пандемията, за да се манипулира самата кампания. Борисов знаеше много добре, че ще има трета вълна на пандемията, въпреки това на 1 март той направи освобождаване на ресторанти, училища и само след 15 дена каза пълен локдаун. Това е опит за сплашване, това е непоследователност,която има за цел да сплаши българските граждани и да им каже "не гласувайте, защото ще се заразите".

Това посочват от "Движение Заедно за промяна" в прессъобщение, изпратено до медиите.

Движение „ЗАЕДНО за промяна“ искат да преборят статуквото

На предстоящите избори за парламент участват 30 партии и коалиции. Те предлагат над 5000 души в кандидатските си листи. Някои от партии...

Ето какво посочват още:

"Формалното основание е, че той се бори за живота на хората, а реално е точно обратното- смъртността в България е много висока, липсата на здравеопазване, особено в провинцията и по-малките населени места е фрапиращо ниска.

"Движение ЗАЕДНО за промяна" е коренно различна коалиция. Тя използва няколко партии за своята регистрация и техните структури, но реално това е коалиция съставена изцяло от експерти. Начело на листите са отвърдени български учени, обединени от обща програма и Нова доктрина за ускорено развитие на страната. Става дума за такива известни български учени като: проф. д-р Гарабед Минасян, проф. д-р Иван Станков, проф. д-р Лъчезар Аврамов, проф. д-р Александър Томов, проф. д-р Гена Велковска, доцент Свилен Нейков, проф. Велковски и много други. Движението се оглавяват изключителни експерти в конкретни области на науката и практиката.

Най-важната част на програмата на движението е реализацията на 14 стратегически и национални проекта в селското стопанство, енергетиката производството на цветни и редки метали, газопреносната система морската и речна пристанищна инфраструктура, както и изграждане на магистралите север-юг. Реализацията на тези стратегически национални проекта основани главно на преки чужди инвестиции, гарантират увеличаване на темповете на икономически растеж до 5-7% средногодишно за периода 2021- 2024 година. Това различава "Движение ЗАЕДНО за промяна" от всички други участници в предизборната битка. Става дума за абсолютно конкретни проекти и абсолютно конкретна програма. Ние не приемаме популизма включително някой от нашите потенциални партньори, които обещават пенсии и заплати без каквато и да е идея откъде ще вземат парите. Затова още по-нелепи са обещанията да се раздават милиарди като непосредствена помощ за кризата свързана с пандемията. Безразборното харчене на пари е типично за Борисов последните шест седем осем месеца, но няма никаква икономическа възможност то да продължи след изборите. Единствено възможната стратегия за развитието на страната е преструктуриране на икономиката и ориентация към висок икономически растеж е възможно едва след увеличаването на темповете на растеж могат да се освободят средства за увеличаване на пенсии, заплати, включително още през следващата година, ако средните темпове на растеж са 5/7 на сто. Може да се удвоят пенсиите и заплатите до 2024 година и по този начин да се преодолее изоставането получено при управлението на Борисов

Александър Томов: Искаме да увеличим чуждите инвестиции до 5 -7 млрд. евро годишно

Движение "Заедно за промяна" се регистрираха в ЦИК за предстоящите парламентарни избори на 4 април с близо 6 000 подписа. Целите, които...

Ние предвиждаме цяла поредица от реформи включително и в децентрализацията на административното обслужване, така например ние предлагаме много от административните структури да бъдат изведени от София, която е претоварена и вече надхвърля 2 милиона души население. Така ние се ангажираме с идеята да превърнем Пловдив в културна столица на България, което не е не е просто фраза. Имаме намерение да изнесем министерството на културата и няколко агенции в Пловдив и да го превърнем в основен фестивален и културен център за всички основни изкуства. Пловдив е най-голямото наше историческо наследство от времето на траките. Искаме това наследство да стане достояние на цяла Европа и на целия свят, което означава да направим многомилионни инвестиции в развитието на културната инфраструктура.

Специалната ни концепция за Варна е възстановяването и като морска столица на България. Това се основава на виждането ни да превърнем пристанище Варна в основен транспортен пункт за пренос на товари от Азия през Варна, Русе и Дунава и северозападна Европа. Река Дунав е огромно неизползвано богатство на България. Имаме инвестиционни намерения да построим три модерни речни пристанища на Дунав и да възстановим реката като основен транспортен коридор за български стоки до Европа. Всички тези конкретни проекти се отличават съществено от това, което правеше Борисов през последните 10 години. Той харчи европейски пари на 22 милиарда евро, но същевременно криеше от народа, че през банките са изтеглиха над 37 милиарда евро за времето на неговото управление. Ние искаме тези пари да останат в България и знаем как да го направим! Силата на "Движение ЗАЕДНО за промяна" и на неговите предизборни листи е във високата компетентност и обединяването в единно цяло на наш международен научен капацитета. Девиза на лидера на движението е проф. Александър Томов е "Нови работни места". Искаме да осигурим всяка година не по-малко от 30 хиляди нови работни места, това е единственият начин да задържим младите хора в страната и да им осигурим достойно заплащане, няма друг по-кратък път за справяне с опасността за оцеляването на нацията демографска катастрофа."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Напук на закона "Магнитски": Владислав Горанов ще води листа на ГЕРБ в София

Плугчиева: Бях 7-8 дни в служебното правителство, никак не беше весело

Тагарев: Атаките от ГЕРБ към мен бяха неприятни и от ревност, Запрянов отдавна е техен кадър

Кампанията ще е доста мръсна: Говори д-р Александър Симидчиев

Сигнал за фалшиви документи и Кирил Петков: Защо месеци и години по-късно?

Асен Василев: Борисов не е в положение да поставя условия

"Русия осъществява директно терористични операции в България": Бойко Ноев с предупреждение

Ицо Хазарта: ПП-ДБ трябваше да избира между боб и леща, а хората искаха пържола. В менюто пържола нямаше

ПП: Парите за "Мини Марица Изток" ще се окажат недопустима държавна помощ

Премиерът с 11 000 лева заплата - на планина за Лазаровден и Цветница (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика