От глупост ще съборят и зимния туризъм, прогнозира Борисов (ВИДЕО)

3351
От глупост ще съборят и зимния туризъм, прогнозира Борисов (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

От глупост служебното правителство ще събори и зимния туризъм. Това прогнозира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща в централата на партията с представители на туристическия бранш, туроператори и ресторантьори, на която присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова

Те се оплакаха пред него, че ни трябват чужди туристи, а последните месеци нищо не се е променило в тази посока. Климатологът проф. Георги Рачев, който е експерт и в сектор "Туризъм" обясни, че хората, които ни управляват нищо не правят и само отлагат. Борисов се съгласи с Рачев и коментира, че Турция и Гърция правят сериозна реклама у нас, а ние 36 дни не можем един кораб да изтеглим. 

Лидерът на ГЕРБ поясни, че в краткосрочен план всичко трябва да е насочено към зимния сезон. Той напомни, че миналата година всички са работили на максимум. Сега обаче сме били в тъмночервена зона.

"Зимата дойде, в планините вече има сняг. Кой Ханс или Смит, както казваш ти, ще дойде в тъмночервената зона", каза Борисов и добави: "Когато ние взимахме решенията, нямаше ваксини и лекарства". Тогава те въвели зелените коридори. Август месец щяхме да сме блеснали. А ние за глупостта си - половин милиард за избори да дадем, избори след избори и сега ще съборят и зимния туризъм", каза той.

Според бившия премиер миналата година без затваряне не можело да се мине и именно затова въвели мерките 60/40. "Това бедствие Европа го преодоля. Просто трябваше да правите каквото и Европа. Ние - пропиляно време", каза Борисов по адрес на служебния кабинет. "Мерки няма, а теглят заеми", каза още лидерът на ГЕРБ и се зачуди къде са дадени тези пари.

От бранша пък заявиха, че искат мерки, но и яснота как се влиза в страната от 1 декември. Именно на този въпрос трябвало да се отговори, ако сме искали да има зимен сезон.

Борисов: Румен Радев вече може да се нарече българоубиец

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира последните данни, свързани с разпространението на коронавируса у нас и брифинга на здравните вл...

"Това направиха с България за 7 месеца. Добре - изчегъртаха ме мене", каза Борисов.

Ресторантьорите поясниха, е има разлика между миналата година и вълната сега. Ричард Алибегов поясни, че реално няма никакви мерки. По думите бизнесът не бил против зеления сертификат, но такъв да важи и за преболедували с антитела, който да се докаже след тест за антитела и да важи за 30 дни.

Алибегов добави, че моловете и заведенията са празни и те сами си организират пунктове за тестване. Според него държавната администрация също трябва да работи със зелен сертификат. 

"Те ми казват промяна, този Гешев дайте да го сменим - какво ви пречи, какво искате - Христо Иванов да стане главен прокурор, токът ли ще поевтинее", каза още Борисов.Той пое ангажимент, ако ГЕРБ отново управляват, за доизграждане на пътищата, за запазване на мерките, които са в помощ на бизнеса в момента. По думите му, ако ГЕРБ били на власт, "Хемус" е щяла да бъде открита до Великден.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Йорданов: Когато обвинят някого за престъпник, трябва да се дадат конкретни данни

Прокуратурата потвърди: Живко Коцев е привлечен като обвиняем

Веселин Вучков: Поведението на Коцев нанесе тежки поражения върху МВР

Главчев призова президента да подпише указа за Даниел Митов

Костадинов с предизборен дъх: България говорила с Украйна да ѝ дава ракети и танкове

Правна комисия реши как ще работи парламентът в кампанията

Президентът обяви, че не иска Даниел Митов за външен министър (ВИДЕО)

Доц. Киселова: Не може да се иска вот на недоверие на служебен кабинет

Кирил Петков: Обмисляме дали да поискаме оставката на Росен Желязков (ВИДЕО)

"Съдебен тормоз": Искат оставката на Калин Стоянов за заведено дело шамар срещу журналисти

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика