От "Правосъдие за всеки" започнаха да се извиняват за издигането на Лозан Панов

4129
От "Правосъдие за всеки" започнаха да се извиняват за издигането на Лозан Панов
Снимка: Actualno.com

Опитахме и не успяхме. Бяхме на разположение до края въпреки всичко случващо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, за да не навредим на кампанията на кандидата. Искам да се извиня на всички, които подведох с издигнатата от "Инициатива правосъдие за всеки" кандидатура. Да, заблудих ви, за което ви моля да ми простите. Това написа адвокат Петромир Кънчев във Facebook няколко часа след като стана ясно, че кандидатът на ИПК Лозан Панов остава с около 3% подкрепа на изборите.

От думите му става ясно, че Панов е отказал каквато и да е подкрепа за кампанията. "Цялата кампания, която видяхме беше изцяло организирана, проведена и изговорена от самия кандидат без участието и помощта на инициативния комитет", пише адвокатът..

"Опитахме и не успяхме. Бяхме на разположение до края въпреки всичко случващо се. Вярвам в лоялността, стискахме зъби и премълчавахме, за да не навредим на кампанията на кандидата", допълва той и разказа как се е стигнало до издигането на Панов:

"Учредихме Инициативен комитет, събрахме нужните по закон 2500 подписа в студено и дъждовно време, разкрихме банкова сметка, сформирахме предизборен щаб. Репликата за "фалшивия герой" тъкмо бе изречена. Тогава събрахме щаба да поговорим за посланията на кампанията. Идеята беше кандидатът и ИК да имаме ясни послания към хората и да бъдат в синфония (на старогръцки означава много звуци заедно като един)."

Резултатите според последните данни на ЦИК:




Пиарът на Лозан Панов: Опитах да го убедя да не се кандидатира

Когато на 29 септември тази година Лозан ни сподели намерението си да се кандидатира като независим кандидат, аз се опитах да го разубе...

Според Кънчев на Панов са били предложени експерти в областта на геополитиката, темата Северна Македония, отбрана и сигурност, които да го подготвят за медийните изяви по време на кампанията.

"Преходът на говорене от съдия на политик трябваше да стане много бързо. Отговорът на нашето предложение от кандидата беше, че той САМ ще определя посланията си, САМ ще избере кой да го консултира, САМ ще определя програмата си в кампанията и посещенията из страната, САМ ще определя кой член ИК в коя медия ще говори в задължителен синхрон с неговите послания. Това ни беше съобщено деня на интервюто на Панов, в което обвини действащия президент, че не е подкрепил парламентаризма и е следвало да проведе разговори с ГЕРБ и ДПС за съставяне на правителство. Целият ИК и прясно сформиран предизборен щаб бяхме изумени от това негово изказване", продължава разказа си той.

"Поискахме обяснение", допълва Кънчев.

"Беше ни обяснено, че посланията сам ще си ги готви, че посещенията в страната ще ги прави заедно с местни представители на ДБ, че ще разчита основно на своята ПР-ка. Разбрахме, че предизборен щаб няма да има, а ИК бе предсрочно освободен. Добре, че това се случи в самото начало на кампанията. Тогава това донесе разочарование, че с такъв ИК наистина имаше надежда да се стигне до балотаж, но и облекчение, че изведнъж се върнахме към обикновения ни начин на живот", завършва поста си той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Делян Пеевски, председател на ДПС: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония

Заради Пеевски BIRD.bg се отказва от европари: "Лицемерна Европа се ръкува с Мафията" (СНИМКИ)

Митов заговори, че Борисов може да е премиер за четвърти път

Кирил Петков се извини на избирателите с нов аргумент за ГЕРБ

Историк притеснен, че Северна Македония ще се нареди до Сърбия, Русия и Китай

Йорданка Фандъкова: Повече от половин година не виждам нищо ново в София

Румен Радев: Засилваме връзките си с българската общност в Косово

Британският министър на въоръжените сили иска засилване на сигурността в Черно море

Пеевски води делегация на ДПС на среща с европейски посланици

Ето какви възнаграждения ще получат членовете на изборните комисии за 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика