Овчаров: Интригата с предлаганите подкупи в БСП е мръсен номер

7844
Овчаров: Интригата с предлаганите подкупи в БСП е мръсен номер
Снимка: БГНЕС

Интригата, че са се предлагали подкупи на 48-ия Конгрес на БСП, на който Михаил Миков беше избран за лидер на партията, са мръсни номера, с които по традиция в столетницата се отстрелват членове. Това обяви в ефира на bTV социалистът и бивш министър на енергетиката Румен Овчаров

Той напомни, че е станал жертва на подобен номер през 2006 г. с "писмото Р.Овч". По думите му друг пострадал от такъв метод е бил и Георги Първанов. 

РЗС сезира Цацаров за натиск на Овчаров върху магистрати

„Корупцията остава най-тежкият проблем за нашата държава поради невъзможността да се осъществи истинска съдебна реформа вече 25 г...

"БСП никога повече не трябва да бъде управлявана с мръсни номера. Има приказка „Целта оправдава средствата”, но тук и целта е мръсна и средствата са мръсни”, коментира социалистът. 

На въпрос кой би имал полза от загубата на Миков на изборите, Овчаров напомни, че кандидатите на „Позитано” 20 са били двама – Михаил Миков и Драгомир Стойнев. По думите му обаче Стойнев сам не би могъл нищо да направи, а е бил подпомогнат от кърг от приятели в БСП. На въпрос дали става въпрос за Сергей Станишев, който предложи Стойнев за лидер, Овчаров каза, че предпочита да спре с коментарите по тази тема. 

Според него Миков не бива нито да признава за предлагани подкупи, нито да отрича. 

Парите – 10 000 лв., на които социалистът осъди Яне Янев за клевета, ще даде на децата си. "Те най-много пострадаха от атаките срещу мен", уточни той. Янев е лидер на "Ред законност и справедливост" и в момента е съветник на премиера Бойко Борисов. 

Румен Овчаров осъди Яне Янев за клевета

Ексенергийният министър Румен Овчаров осъди лидера на РЗС Яне Янев за клеветата, че енергийният експерт и член на Националния съвет на ...

Румен Овчаров призова да не се прави социална политика с цената на тока. По думите му изкуственото поддържане на цената на тока е причина през март половин България да остане без ток, защото липсват пари за инвестиции в мрежата.

В края на април Овчаров заяви, че енергийната борса няма да намали цената на тока. Той обясни, че либерализацията на енергийния пазар има смисъл, когато има конкуренция между производителите и право на избор между потребители. По думите му обаче изпадаме в ситуация, в която нито има какво да се продава, нито има кой да купува.

Тогава той също коментира и състоянието на БСП преди местните избори. "Очевидно ще се необходими промени в ръководството на БСП", каза Овчаров. Според него раздора, който в момента се наблюдава в партията, няма да се се отрази на изборния резултат по време на местния вот. "БСП има нужда от катарзис", каза Румен Овчаров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика