Пак заявки за протести с организатор бивш служител на ДАНС и искания за референдум за всичко

11651
Пак заявки за протести с организатор бивш служител на ДАНС и искания за референдум за всичко
Снимка: БГНЕС

Поредна заявка за протести срещу властта, които да бъдат мащабни, дава вече познатият бивш служител на ДАНС Росен Миленов. Този път Миленов е представил искане пред столичния кмет Йорданка Фандъкова за датите 22 и 24 февруари и посочва, че протестите се организира чрез Facebook групата "Референдуми за справедливост".

Според заявлението на Миленов, на 22-ри февруари ще има протест на площад „Народно събрание”, като е планирано той да продължи от 11:00 до 20:00 часа. А на 24 февруари се планира шествие по маршрут площад „Народно събрание” – бул. „Цар Освободител” – площад „Независимост” – бул. „Княз Александър Дондуков” – бул. „Васил Левски” – бул. „Цар Освободител” – площад „Народно събрание”. Очаква се на мероприятията да дойдат 1000 души.

Протест пред Народното събрание заради поправки Изборния кодекс

Граждани и представители на демократичната общност (Демократична България, ВОЛТ, ДБГ и други) се събраха на протест пред входа на Наро...

Миленов беше един от организаторите на септемврийския протест срещу властта, носещ гръмкия слоган "Против геноцида на Борисов и всички управляващи мафии". Тогава, освен Миленов, имаше още двама организатори – Емил Русанов и Светослав Козлуджов, като Русанов беше най-известното лице. Той се води издател на вестник "Будилник" и е известен като политически активист в Лондон, с опити да организира протести там и в Брюксел. Самият Миленов потвърди пред Actualno.com, че е бивш служител на ДАНС и не коментира защо е напуснал службата – още през 2010 година. Вместо това той каза, че е пуснал специален сайт, на който е качена биографията му.

Извън искането за разпускане на парламента и оставки на правителството, на главния прокурор, на председателите на ВАС и ВКС и т.н., основното искане на Миленов е свързано с представителната демокрация - да има референдуми за "всички въпроси от национално и местно значение". Една от главните идеи е да има референдум за реално участие на народа в управлението на държавата, с който да се реши какви референдуми да могат да се правят - например по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, по компетентността на всички общински съвети и кметове. Има дори идея за референдум за въвеждане на референдум, с който разпределянето на средства от еврофондове и по обществени поръчки да става с "обществени съвети" и да се въведе статут "незаконно обогатяване" в Наказателния кодекс.

Миленов беше организатор и на един от сравнително по-големите протести в София миналата есен, които тръгнаха в цялата страна заради поскъпването на горивата и се преобърнаха в протести срещу стандарта на живот в България. Само че тогава организатор на протестите в Перник се оплака от Миленов и че не спазил уговорка да изчака група от Перник, идваща да се включи в протеста в София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика