Пари за вдигане на заплатите на държавните служители няма

20435
Пари за вдигане на заплатите на държавните служители няма
Снимка: БГНЕС

По добре е да дадем на най-бедните, отколкото на всички пенсионери надбавки. Това обяви пред Нова телевизия министърът на финансите Владислав Горанов по повод обявеното вчера решение за отпускане на 40 лв. на възрастните с най-ниски пенсии.

Бюджетът не позволява вдигане на доходите на държавните служители. Това може да стане само в отделни министерства, където имат допълнителен ресурс.

Държавен вестник обнародва ратификацията на дълга

В броя си от днес (27 февруари) Държавен вестник обнародва ратификацията на дълга от 16 млрд. лева. В изданието е обнародван Закона за...

Не сме взели никакви пари и не сме подписали никакъв дълг. Сключихме посреднически договор, който не ангажира България с нищо. Така Горанов коментира дълга от 16 млрд. лв.

Според него за 2015 година страната ни има да плати стари задължения за около 7 млрд. лв. дълг. До 31 декември 2017 година България трябва да плати приблизително 12 млрд. лв. стари задължения. Горанов уточни, че заемът от времето на Милен Велчев е изплатен още през януари.

На въпрос защо България продължава да живее назаем, финансовият министър отговори, че харчим повече, отколкото изкарваме. Относно това какво би направил, ако живее с 400 лв., Владимир Горанов заяви, че първо би платил курса по математика на големия си син, а после тока и парното.

„До обявяването на КТБ в несъстоятелност е възможно да се правят различни сделки, които да прекъсват връзката между КТБ и това, което е купено с парите от нея. Това ни безпокои, но правовата държава изисква спазването на закона”, обясни още министърът.

Миков праща писмо на Плевнелиев за вето върху дълга

Вчерашното обещание за женитба на финансовия министър е крайно юридически неиздържано и няма правно значение. Няма редукция на дълга,...

ДПС са се докарали до там, че никой да не иска да се докосне до тях, защото след тях се превръща в политически труп. ПП ГЕРБ не иска да я сполети същата съдба. Така Горанов обясни, защо няма договорки между ГЕРБ и ДПС. Иначе, според него, партията на Лютви Местан са се показали като партия с държавническо отношение, за разлика от БСП и Атака.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика