Парламентът едва успя да започне темата за вота на недоверие, ясна е новата Сметна палата

12930
Парламентът едва успя да започне темата за вота на недоверие, ясна е новата Сметна палата
Снимка: БГНЕС

Вотът на недоверие дълго време не можа да се превърне в тема от дневния ред на Народното събрание. Вместо това продължиха карамолите относно състава на новата Сметка палата.

„Като точка втора в програмата е записан проектът за решение и обсъждане на вот на недоверие към правителство с фиксиран час и ден – 11 юни в 11.30 часа. В момента е 12 без 15 и ако Министерският съвет провежда последното си заседание, считам, че е редно да присъства в пленарна зала, за да чуе вота на недоверие. Моля да спазим програмата и да преминем към точка втора”, посочи депутатът на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя поиска и поименна проверка на присъстващите в залата. Предложението й не беше прието от депутатите в пленарна зала.

Местан: Правителството няма да падне с вот на недоверие

Дебат за финансовата политика трябва да има. Но аз казах, че това правителство няма да падне след вот на недоверие. Това заяви лидерът ...

"Обяснете какво гласувахме преди малко, след като колегата Атанасова изобщо не е предлагала разместване в програмата", подчерта колегата ѝ Веселин Вучков.

Същевременно депутатът от ГЕРБ Менда Стоянова предложи точката за състава на Сметната палата да отпадне от дневния ред на парламента. „Откажете се днес да назначите предложените на тъмно и задкулисно от партийните ви върхушки членове на Сметната палата. Нямате право в последните дни на нелегитимното си управление да взимате решения, важни за страната. Дори във вашата парламентарна група не сте ги обсъждали. Не изправяйте следващото мнозинство отново да гласува промени в Закона за Сметната палата”, посочи Стоянова. Предложението й беше отхвърлено с 83 гласа „за”, 91 „против” и 3 „въздържал се”.

В крайна сметка със 111 гласа "за" беше приет новият състав на Сметната палата. Това стана "ан блок". В състава на институцията влизат Горица Грънчарова-Кожарева, Дилета Касабова-Токатлиян, Евгения Пенкова-Панталеева, Ширин Исмаил, Златина Русева, Мустафа Занков, Стефка Михайлова, Тома Дончев. Веднага след това започнаха разискванията за вота на недоверие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика