Партия МИР избра ново ръководство и поиска обединяване на здравите и моралните сили

1355
Партия МИР избра ново ръководство и поиска обединяване на здравите и моралните сили
Снимка: ПП МИР

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) избра ново ръководство и поиска обединение на всички здравомислещи и морални сили в страната, с които да участват заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори и да се превърнат в реална алтернатива на сглобката и евроатлантиците. Това стана по време на провелия се днес в София редовен Конгрес на партия МИР. Делегатите на Конгреса преизбраха председателя на партия МИР Симеон Славчев, а в новоизбрания състав на Националния съвет на партия МИР влизат общественици, интелектуалци, лекари, учители, инженери, адвокати, финансисти, икономисти, дипломати, експерти по национална сигурност и отбрана, преподаватели във висшите учебни заведения, културни дейци, представители на малкия и семейния бизнес.

„Единственият шанс на България в тези трудни време е обединение на здравомислещите и моралните сили. Именно за това  от днес партия МИР стартира процеса на обединение на всички, които милеят за родината и искат техните деца и внуци да живеят, да учат, да се развиват и да работят в България. Партия МИР предлага обединение на всички родолюбиви партии и организации около най-широк общ знаменател и съвместно явяване на предстоящите предсрочни парламентарни избори. Крайно време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България“. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев в обръщението си към делегатите и гостите на Конгреса на партията.

По думите му, основната задача, която партия МИР си поставя, е да мобилизира и активизира интелектуалния потенциал на българските граждани както в страната, така и в чужбина. Славчев уточни, че при реализацията на тази задача партия МИР ще търси партньори и съюзници, които изповядват същите ценности и приемат безкористно да работят за бъдещето на България.

„На България ѝ трябва нова национална кауза, обединяваща всички българи, и една от основните ни цели ще бъде формирането на новия национален идеал, който да се превърне в новата национална кауза на България. Партия МИР подава ръка на всички български граждани, на всички граждански и неправителствени организации и партии и предлагаме да обединим усилията си, за да може на предстоящите предсрочни парламентарни избори заедно да създадем ясна и категорична алтернатива на сглобката, на евроатлантиците, на мутрите, мафията и шарлатаните“, заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев по време на Конгреса на партията.

Делегатите на редовния Конгрес на партия МИР приеха декларация, в която се казва:

„България днес е изправена пред исторически избор така, както беше преди повече от тридесет и три години. Изборът днес обаче не е между демокрацията и автокрацията или между социализма и капитализма. Изборът днес е в името на бъдещото развитие на Отечеството, за прогреса срещу деградацията, за победата на доброто над злото, за утвърждаването на морала, справедливостта и свободата.

Трагикомедията, на която за съжаление сме свидетели в България през последните девет месеца, ясно показва, че самоопределилите се за управляващи и елит на нацията нямат нито интелигентност, нито компетентност, нито знания, морал, честност и почтеност. Те дори нямат желание да търсят и да намират краткосрочни и дългосрочни решения срещу катастрофалните за страната последици от всички кризи, в които те самите ни вкараха. Българското обществото напълно безрезултатно очаква от тях да започнат да решават реалните проблеми българските граждани, на българските семейства, на младежите, на безработните, на пенсионерите и на хората в неравностойно положение, както и за заетите в малкия и средния бизнес.

Управляващата ни сглобка доведе България до пълен разпад на държавност, морал и ценности. Нещо повече - трябва ясно и категорично да кажем, че правителството на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и със сериозната подкрепа и намеса на ДПС извърши национално предателство, вземайки решение за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна. С това решение на Народното събрание

България на практика зае страна във военния конфликт, което е в разрез с националния интерес на страната и волята на мнозинството от българските граждани и за това тяхно решение трябва да им бъде потърсена наказателна отговорност. Национално предателство е преди да си се погрижил за собствения си народ, да се грижиш за чужди народи и държави.

Днес мнозинството от българските граждани разбират, че правителството на „сглобката“ е най-вредното и некомпетентно в най-новата ни история, което ежедневно задълбочава всеки проблем и всяка една криза. ПП-ДБ  излъгаха голяма част от българските граждани, обещавайки им, че ще се борят с корупционния и грабителски модел на ГЕРБ, но вместо това те се съюзиха точно с тях и не само изпраха Бойко Борисов и ГЕРБ, но и с тройно по-голяма сила върнаха мутренския модел на власт. Всеки българин ежедневно и по собствения си джоб вижда ефекта от това пагубно за България управление – огромна инфлация, неспиращо покачване на цените на хляба, горивата, водата, отоплението и всички други стоки и услуги. Голяма част от българските граждани вече едва свързват двата края, а малкият и средният бизнес, които са гръбнакът на българската икономика, ежедневно и без никаква помощ се борят да оцелеят. Всичко това, ние от партия МИР, определяме само по един начин – потъпкване на принципите, морала, ценностите и основните права на българските граждани и тотална деградация.

На България днес повече от всякога ѝ е нужна истинска промяна, а не поредната подмяна. Най-добрият инструмент за промяна е мислещите българи, експертите и професионалистите с богат практически опит да се обединят и с реални действия, не с празни думи, популизъм и PR да спечелят доверието на българските граждани. Именно това е целта на партия МИР – да убедим всички загрижени за бъдещето на родината българи да спрат да гласуват против някой политик или партия, а да гласуват ЗА реализацията на нов модел на развитие на българското общество и държавата. Крайно време е да спрем да избираме между по-малкото зло. Време е всички ние да изберем и да застанем на страната на доброто, морала, свободата, справедливостта и експертността. Време е общественият интерес да застане над личния и партийния и да върнем държавността и нормалността в България.

За постигането на тази цел партия МИР предлага национален консенсус и обединение около пет приоритета, които ще изведат България от икономическата, здравната, политическата и моралната криза.

Първо – обединяване на знанията, опита и инициативността на българско общество за бързо и прагматично постигане на работеща и ефективна икономика чрез въвеждането на социално-пазарното стопанство;

Второ – излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината чрез повишаване благосъстоянието на българския народ и грижата на държавата за младите семейства и децата;

Трето – постигане на бърз икономически ефект и повишаване стандарта на живот на българите чрез оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство, транспорта и логистиката;

Четвърто – реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство;

Пето – балансирана и компетентна външна политика, която да гарантира мирното и суверенно бъдеще на България, защита на националния ни интерес и издигане престижа на страната и българските граждани по света.

Ние, делегатите на редовния Конгрес на партия МИР се обръщаме към всички честни, мислещи и смели българи заедно да поведем битка в рамките на действащите закони за по-добро бъдеще на Отечеството. Единственият шанс на България в тези трудни време е обединение на всички  здравомислещи сили. Наш общ дълг е да гарантираме бъдещето на нашите деца в Родината и да се противопоставям на всеки, който не защитава българския национален интерес, а защитава и служи на чужди интереси и каузи.

Наш общ синовен дълг пред Род и Родина е да се обединим и "да изгоним търговците от храма", но не на думи, а с дела и в името на доброто и просперитета на българския народ.

На работа, скъпи българи и родолюбци и нито крачка назад, защото зад нас е България!“ 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика