Партия МИР прави правителство в сянка

2894
Партия МИР прави правителство в сянка
Снимка: ПП МИР

Политическа партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) прави правителство в сянка и чрез него ще покаже и докаже, че в България има реална алтернатива, както и различен, експертен и морален подход за правене на политика. Това каза председателят на партия МИР Симеон Славчев в предаването „Делници“ по телевизия Евроком.

Според Славчев подходът по съставяне на правителство е бил тотално сгрешен, а преговорите и самото коалиционно споразумение доказват, че в България е в ход поредната подмяна.

„Коалиционното споразумение, което подписаха „Продължаваме промяната“, БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, всъщност не е истинско коалиционно споразумение, а обикновен договор за даване на концесия на всяко едно министерство на съответната партия. В така разписаното и подписаното коалиционно споразумение няма никаква конкретика, никакви конкретни приоритети и срокове за тяхното реализиране, в него има само едни добри пожелания. Да не говорим, че четирите партии не подписват общо коалиционно споразумение, а всяка една от тях подписва отделно с „Продължаваме промяната“, т.е. всяка една от партиите в така наречена коалиция бяга от отговорност. Най-силно впечатление, обаче прави фактът, че за бъдещото правителство решаването на демографската криза в България, както и създаването на работеща и ефективна икономика в страната не са приоритет. А точка първа и приоритет номер едно на всяко правителство трябва да бъде именно това“, заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР е привлякла огромен експертен потенциал и експертите на партията са изготвили Национална стратегия за възстановяването и развитието на България, в която основни цели са:

Симеон Славчев: Прокуратурата е виновна за водния геноцид в България

Бездействието на прокуратурата е виновна за спирането на доставките на хлор за обеззаразяване на водата за питейно-битови нужди на клие...

1. Превръщането на българската икономика в работеща и ефективна чрез налагането на социално-пазарното стопанства като икономическа основа на българското общество.

2. Излизане на България от демографската криза и подпомагане на българското семейство.

3. Оползотворяването на всички природни дадености на България в сферите на транспорта, туризма, логистиката и селското стопанство. Превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация, в транспортен хъб на Европа, както и възстановяване на селското стопанство, което да осигури продоволствената сигурност на България и да я превърне в един от най-големите износители на плодове, зеленчуци и хранителни продукти. Равномерно развитие на всички райони в страната и възстановяване на българските села чрез земеделие, животновъдство и туризъм.

4. Административна и съдебна реформа и изграждане на ефективно и работещо електронно правителство.

5. Защита на националния интерес и общественото благо чрез провеждане на суверенна и балансирана външна политика.

Симеон Славчев ПП МИР: И тези избори се проведоха по герберски (ВИДЕО)

Партия МИР е партията, която обединява моралните, инициативните и родолюбивите българи, тя не е партия за два дена или за два избора, к...

„Партия МИР ще бъде както и до сега активна и конструктивна извънпарламентарна опозиция. Правителството в сянка на партия МИР ще осъществява ежедневен граждански и политически контрол на всяко едно министерство, на всяко едно решение и на всяко едно предложение ние ще реагираме незабавно и принципно, така както винаги досега сме го правили. Чрез правителството в сянка ще покажем, че в България има истински експерти и професионалисти във всяка една сфера, защото при формирането на сегашното правителство не видяхме министрите да се подбират на експертен принцип, нещо, което беше заявено и обещано. Напротив министрите бяха подбрани на партийно квотен принцип и голямата част от тях нямат нито експертизата, нито познанията, нито дори административния опит да ръководят съответно възложените им министерства. Дори абсолютно безпринципно и без никакъв анализ и логика бяха разделени част от министерствата на две или три части, само и само да се намери място за назначение на всеки един от коалиционните партньори. Този подход е доказано неработещ и неефективен.“, заяви още Симеон Славчев.

Според него единственият експерт и министър на място в бъдещото правителство е проф. Асена Сербезова, която има експертизата, желанието и опита да реши сериозните проблеми в здравеопазването.

„За съжаление България стана известна в света и Европа с факта, че 12 години имаше мутра за министър-председател, а от следващата седмица за огромно съжаление страната ни ще стане известна и с факта, че ще бъде единствената европейска страна с министър-председател, нарушил Конституцията. Именно за това партия МИР обявява нулева толерантност към некомпетентността, наглостта, погазването на Конституцията и законите на страната и липсата на морал в обществено-политическия живот на страната“, това заяви лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Той подчерта, че партия МИР има готов законопроект за излизането от демографската криза, който първо ще подложат на широко обществено обсъждане с всички заинтересовани страни и веднага след това ще го внесат в Народното събрание.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Ивайло Вълчев е водач на листата на ИТН за евровота

Ясни са водачите на листи на ДПС за изборите на 9 юни

Атанас Запрянов: Армията ще се стабилизира с 2,5% от БВП

Кирил Петков: Въпреки че за много темата за Корал омръзна, тя е пример за храброст

Димитър Главчев: Наваксваме изоставането в армията, изборите са основната задача

Румен Радев: 2% от БВП за разходи за отбрана вече не са достатъчни

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика