Партия МИР с благодарствено писмо до зам.-председателя на Европейския парламент

1993
Партия МИР с благодарствено писмо до зам.-председателя на Европейския парламент
Снимка: ПП Мир

Благодарствено писмо до зам.-председателката на Европейския парламент г-жа Катарина Барли изпрати тази сутрин председателят на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев. Той изказа благодарност към всички 358 евродепутати, които подкрепиха Резолюцията на Европейския парламент за България.

Славчев изказа специални благодарности към г-жа Катарина Барли към която се обърна лично още в началото на септември месец с молба Европейският парламент да обърне внимание на случващото в европейска България. В писмото си до Барли тогава лидерът на партия МИР Симеон Славчев поиска съдействие от европейските институции в борбата на българските граждани с олигархично-мафиотския модел на управление в България. Славчев обърна още тогава внимание, че парите на немските, нидерландските, австрийските, белгийските и всички други европейски данъкоплатци най-нагло се крадат от Бойко Борисов и неговото правителство, като всичко това се случва пред безучастния поглед на главния прокурор на България Иван Гешев.

Симеон Славчев, партия МИР: Отхвърленото вето и промените в Изборния кодекс са опасност за демокрацията в България

Днес Народното събрание отхвърли ветото на президента Румен Радев, който върна за ново обсъждане текстовете от Изборния кодекс заради в...

„Изказвам своите искрени благодарности и тези на българския народ за моралната и реална подкрепа на Европейския парламент към българските граждани, които вече повече от три месеца протестираме с искане за оставка на министър-председателя Борисов и цялото правителство, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждането на честни избори чрез машинно гласуване“, се казва в благодарственото писмо на лидера на партия МИР Симеон Славчев до зам.-председателката на Европейския парламент.

„С приетата вчера Резолюция за България Европейския парламент не само отправи сериозен поглед към всичко случващо се в нашата родина, но и стана съпричастен и солидарен с борбата на българския народ за справедливост и нормален и достоен живот, такъв какъвто се полага на всеки европейски гражданин“, пише още в писмото си до Барли лидерът на партия МИР. „Уважаема г-жо Барли, благодаря Ви, че след като се убедихте в разпространяването на фалшиви новини от страна на българското правителство и реагирахте остро след отказа на министър-председателя на България Бойко Борисов и главния прокурор на България Иван Гешев да участват в заседанието на Комисията по правосъдие и вътрешен ред, сега реагирахте на нашата молба. С това Вие доказахте, че има европейска солидарност и че българският народ може да разчита на европейските институции в своята борба за върховенство на закона, за свобода на словото и за провеждане на честни избори в България, които ще изкоренят корупцията и олигархичните зависимости на управляващите от ГЕРБ, Обединени патриоти и Воля“, пише председателят на ПП МИР Симеон Славчев в своето благодарствено писмо до Барли.

„Резолюцията на Европейския парламент е победа на гражданското общество в България, защото усилията на протестиращите и всички, които се борим за справедливост и свобода бяха възнаградени, тъй като най-накрая европейските институции реагираха и взеха отношение по случващото се в европейска България“, каза лидерът на партия МИР Симеон Славчев. Той поздрави и благодари за усилията на всички българи, партии, граждански и неправителствени организации, които допринесоха за това. „С тези наши общи, принципни и морални действия доказахме, че Съединението прави силата. Продължаваме с още по-голяма сила и увереност заедно напред в битката за промяна на България“, завърши лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Томислав Дончев: Възможно е да разговаряме с ПП-ДБ отново след изборите

Тагарев: Можем да гледаме с насмешка политици, говорещи за излизане от НАТО

Шефът на БНБ обясни на президента Радев защо не може да стане служебен премиер

Радев се срещна и с втория със забрана от Борисов да става премиер

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика