Партия МИР се регистрира в ЦИК за предсрочните избори на 11 юли

2792
Партия МИР се регистрира в ЦИК за предсрочните избори на 11 юли
Снимка: ПП МИР

ПП МИР (Морал, Имициативност, Родолюбие) се регистрира за участие в парламентарните избори на 11 юли. Днес председателят на партията Симеон Славчев и представители от ръководството на политическата сила внесоха в деловодството на Централната избирателна комисия 3400 подписа за участие в предсрочния парламентарен вот.

ПП МИР придоби популярност, след като обяви за национална кауза провеждането на честни избори чрез машинно гласуване. ПП МИР беше първата партия, която още преди две години предложи въвеждането на машинно гласуване и организира протест пред Министерският съвет с палатков лагер. На 14-ят ден от провеждането на протеста тогавашното правителство на Бойко Борисов взе решение за въвеждането на машинното гласуване, което беше първата политическа победа на МИР.

Симеон Славчев, ПП МИР: Умишлено върви саботаж срещу машинното гласуване

Умишлено върви саботаж срещу машинното гласуване в България. Авторите му са партиите на статуквото, но този сценарий е обречен на неус...

"МИР е партията на новото поколение в българската политика и съм убеден, че ще бъдем приятната изненада за българите, които искат истинска промяна в България и неприятна изненада за партиите на статуквото. След като ПП МИР спечели битката за въвеждането на пълното машинно гласуване в България съм убеден, че ще се проведат честни избори и политическата картина в страната няма да бъде изкривена, така както става в последните години, в които ГЕРБ подменяха на всички видове избори вота на българските граждани", заяви председателят на ПП МИР Симеон Славчев.

Партията беше и първата политическа сила, в която водещо място заемаха експертите и техните качества, за които най-важното е да се решават проблемите на хората, а не да се изпълняват партийни заповеди. "ПП МИР наложи нов модел на правене на политика в България и доказателство за това е фактът, че водачите на листите на партията са водещи експерти във всички области - преподаватели, учители, инженери, юристи, финансисти, банкери, фармацевти, лекари, мениджъри, граждански активисти и още много други", заяви още Симеон Славчев.

ПП МИР стартира Национална информационна и обучителна кампания за машинното гласуване, като на специална онлайн платформа всеки ще може през своя лаптоп или компютър да разбере как се гласува машинно. Програмата се нарича "Симулатор за машинно гласуване" и предстои да бъде представена пред обществото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Не е честно": Борисов не е доволен, че всички го питат за Митов (ВИДЕО)

Желязков с първи думи за исканата му оставка (ВИДЕО)

"Не съм предлагал нищо": Срещата премиер-президент приключи безславно

БСП иска оставката на Росен Желязков

Войната в Близкия Изток помага на Путин, трябва военна помощ за Украйна: Говори министърът на отбраната

Радев и Главчев обсъждат исканите смени в кабинета

Борислав Цеков: Ако внесат вот на недоверие, ще нарушат Конституцията

Елена Йончева: Мигрантите ще бъдат връщани обратно

Гроздан Караджов: ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ искаха да покрият скандала около Нотариуса

Бойната група на НАТО у нас получи висока оценка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com