Партията на Кунева започва консултации за обща кандидатура на РБ за президент

1571
Партията на Кунева започва консултации за обща кандидатура на РБ за президент
Снимка: БГНЕС

Националният съвет на "Движение България на гражданите" даде мандат на ръководството на партията да започне консултации за издигане на обща кандидатура за президент от името на Реформаторския блок. Структурите на движението имат едномесечен срок да предложат своите виждания за профила на кандидата.

Това е едно от решенията на Националния съвет на ДБГ, който се провежда през уикенда в Банско.

Т. Танев: Реформаторският блок не е и няма да умре

В Реформаторския блок тече развод между ДСБ и „Движение България на гражданите", заяви бившият министър на образованието проф. То...

ДБГ препотвърждава ангажимента си към меморандума между РБ и ГЕРБ за ускоряване на реформите в ключови сектори, като поставя акцент върху борбата с корупцията, образованието, здравеопазването, енергетиката и електронното управление. Националният съвет на ДБГ подкрепя проекта на антикорупционния закон и призовава за решителни мерки за борба с корупцията, се казва още в решението на форума.

Органът възложи изготвянето на проект за начина за провеждане на Националното събрание на ДБГ, както и концепция за развитие на устава, които да бъдат предложени на Националния съвет на следващото му заседание, тъй като по устав през 2016 година ДБГ трябва да проведе свое редовно Национално събрание.

В изказването си пред Съвета вицепремиерът Меглена Кунева посочи, че хората в залата - кметовете, общински съветници, общински председатели на ДБГ, както и депутатите, са тези които провеждат истинските реформаторски политики - без показност, с упорство и според ангажиментите, поети към избирателите на РБ и в управленската програма.

"Всеки, подкрепен от нас за управленска роля, трябва да е наясно, че имаме задачи в секторите на образованието, антикорупцията, икономиката, изборните правила, администрацията, електронното управление, енергетиката. Държим реформите да не са фасадни, а с истинската дълбочина, която хората очаква"т, каза още Кунева.

Депутат на Кунева: Няма изненада в решението на ДСБ, освен курса наляво

Нищо изненадващо няма в решението на ДСБ от вчера. Но този ляв път, този "розов" курс, който лидерът им загатна с поканата към „...

По отношение бъдещето на Реформаторския блок тя беше категорична, че ДБГ залага на консолидиране на Блока.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика