Партийните субсидии остават 11 лева на глас и без таван

2828
Партийните субсидии остават 11 лева на глас и без таван

И през следващата година субсидията за политическите партии остава 11 лева за всеки реален глас, като няма да има таван на сумата, която може да бъде получена. Това решиха днес депутатите, като приеха на второ четене Законът за държавния бюджет.

Те не бе подкрепиха предложението на депутатите от Гражданската квота на Реформаторския блок Мартин Димитров и Петър Славов общият размер на средствата за партия или коалиция да не надхвърля 1 600 000 лева.

Кънев за Борисов: Лесно е да искаш падане на субсидията, когато имаш 25 млн. лв.

ГЕРБ разполагат със спестени 25 милиона лева, а сега предлагат рязко спиране на субсидиите и така искат да оставят останалите партии бе...

Славов защити текста с въведеното задължително гласуване, като в същото време няма предвидена горна граница на бюджетните пари, които една формация може да получи. Така според депутата можело да се стигне до абсурди политическа сила да получи десетки милиони. Освен това предложението не противоречало на резултатите от референдума за намаляване на партийните субсидии.

Колегата му Мартин Димитров добави, че с колегите си съвносители са сметнали, че 1 600 000 лв. са достатъчният таван партиите да водят нормален политически живот, а не да трупат парите на влогове.

"За" лимита бяха 30 депутати, от Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ, Атака и Български демократичен център.

"Против" гласуваха 39 народни представители, от ГЕРБ и БСП лява България, а също 39 (от ГЕРБ и ДПС) се въздържаха от заемане на позиция.

Велизар Енчев атакува парите на телевизия "Скат"

Напусналият парламентарната група „Патриотичен фронт“ независим депутат и бивш водещ в "Скат" Велизар Енчев директно а...

Предложението на министерски съвет и Комисията по бюджет и финанси, субсидията да остане 11 лева за глас, без да има таван, се прие със 71 гласа "за", 10 "против" и 21 "въздържал се".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика