"Патриотичния фронт" ще подкрепи отпадането на плоския данък

11335
"Патриотичния фронт" ще подкрепи отпадането на плоския данък
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на „Патриотичен фронт” ще подкрепи на първо четене законопроекта на Михаил Миков. Това каза председателят на ПГ на „Патриотичния фронт” Валери Симеонов по време на обсъждането на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за данъците върху доходите на физическите лица, внесени от „БСП- Лява България и Атака, за премахването на плоския данък върху доходите на физическите лица и замяната му с прогресивно-подоходен данък, предаде „Фокус”.

„Съображенията ни са следните: на първо място България е най-бедната страна в ЕС и задължение на всички управляващи е да търсим начини и пътища за облекчаването на нашите най-бедни сънародници”, заяви Симеонов.

БСП внесе в НС предложение за отмяна на плоския данък

"БСП - лява България" внесе в деловодството на Народното събрание промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица с и...

„Втората причина, поради която ще подкрепим този законопроект е, че той съвпада с основна позиция от програмата на ПФ, с която сме агитирали нашите избиратели да ни изберат. Тази наша позиция сме я заявили включително на всички преговорни етапи на представителите на ГЕРБ. Те знаят, че това беше една от четирите позиции, по които останахме на различни позиции още при първия етап на преговорите”, коментира още той.

По думите му ПФ ще настояват за по-прецизно разпределяне на таблицата за облагане между първо и второ четене, тъй като според тях „ножицата може да бъде отворена повече” и необходимите средства за една такава корекция ще доведе до дупка в бюджета от около 300 млн.лв., които могат да бъдат компенсирани от затягането на режима и работата на митниците или от икономии от намаляването на детските надбавки за повече от три деца.

Симеонов заяви, че от ПФ са съгласни с Атака, че не трябва чужди капиталисти да изнасят българските доходи. Симеонов се обърна към ГЕРБ и ги призова да проявят отговорност в момент на тежка криза и да се включат в процес на съгласуване на позициите, в резултат на който да се постигне компромис. „Нека се опитаме да преосмислим, да преработим това предложение, да го направим полезно, тъй като ние не сме откъснати от нашите избиратели. Нека се опитаме да направим нещо, което няма да събори бюджета, а ще облекчи нашите сънародници с ниски доходи”, допълни Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика