Павлова тръби: Орешарски не иска актуализация, плащаме 380 млн. евро неустоки за "Южен поток"

18803
Павлова тръби: Орешарски не иска актуализация, плащаме 380 млн. евро неустоки за "Южен поток"
Снимка: БГНЕС

Новината на деня е, че Министерски съвет реши „да помисли още малко” относно актуализацията на НЗОК. Жизнено важно е да се направи такава, заяви депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова.

Ако сега има актуализация, ще лъснат всички лъжи на това правителство. Ще се покаже дупката от приходите в държавния бюджет – 1 млрд. лева дупка има по перо разплащания за обществени поръчки и оперативни програми, сега идвам от среща със Строителната камара. Като добавим дупките в енергетиката, в здравеопазването и други сектори, стават 3-4 млрд. лева. Докато не се плащат задължения от правителството, показателите на хартия са добри. А реалността, когато има разплащане по обществени поръчки и европейски програми, за пенсии, е една огромна дупка. Орешарски иска да си тръгне с хубави показатели, а после товарът да се носи от служебното правителство, подчерта Павлова в предаването „Лице в лице” на bTV.

Андреева: Не бихме си позволили да оставим хора без лечение

Лечебните заведения няма да бъдат оставени без да бъде заплатена дейността им. Няма да бъдат оставени хора без лечение. Това заяви здра...

Нека сега БСП и ДПС си признаят кои институции доведоха нещата до позицията, в която сега е България, подкани управляващите бившият регионален министър.

Павлова потвърди, че неустойките по договорите за „Южен поток” са в размер на 380 млн. евро. Те са заради спирането, макар и временно засега, на проекта.

На въпрос относно влизането на МВФ в България, Лиляна Павлова защити позицията на лидера си Борисов. Какво страшно има да дойде МВФ – когато Иван Костов го доведе с прословутата „Ан Макгърк” нямаше нищо страшно, сега вече е страшно, констатира Павлова.

Бившият министър на регионалното развитие удобно заобиколи въпроса кой позволи на КТБ да се разрастне до такива мащаби – по чие време и при какви обстоятелства стана това.

ГЕРБ и БСП се захапаха здраво за актуализацията на бюджета и КТБ

Въпреки ултиматума на работодатели и синдикати към политиците, търканията между ГЕРБ и БСП по фундаментален въпрос като актуализацията ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com