Пеевски няма нищо общо с "Булгартабак", смята Йордан Цонев

2403
Пеевски няма нищо общо с "Булгартабак", смята Йордан Цонев
Снимка: БГНЕС

Ако намеквате за г-н Пеевски, той никога не е управлявал "Булгартабак". Това заяви депутатът от БСП Йордан Цонев. Припомняме, че официално Пеевски има 5% от холдинга.

Според него атаката от последните дни към дружеството идва от кръга "Капитал". Тази атака е зловредна и уврежда имиджа на България, заяви Цонев.

Призоваха Делян Пеевски да се яви в предаването "Съдебен спор"

Депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил призован в телевизионното предаване "Съдебен спор". Това става ясно от публикация на карикатуриста...

Относно фалстарта на делото "КТБ" Цонев заяви, че то не започва, защото "беглецът го няма". Той попита като какъв човек трябва да се яви по делото Делян Пеевски. "Цяла кохорта платени клакьори говорят глупости. Смятам, че към момента няма справедливост. Надявам се длъжностните лица да получат справедливо наказание", каза Цонев пред bTV.

Ветото на президента

Това, което се случва по темата с ветото на президента, всъщност е поредният дефект в системата на здравеопазването. Този, който управлява сектор "Здравеопазване", за него е изгодно да има една Каса. Почти 40% от средствата за здравеопазване отиват за лекарства. В Европа той е под 20%, сещате ли се за какво става въпрос?, попита риторично Цонев.

Много Каси трябва да се договорят с пациентите и лекарите и за лекарства, и за пътеки, защото така те ще се борят помежду си и ще има конкуренция, смята депутатът. Не е работа на Народното събрание да се меси в тези отношения. Не е работа на политиците да се занимават с това. Интересът в разходването на над 4 млрд. лева е много голям и те изтичат неправомерно. Ще останат пациенти, които да бъдат лишени от нови лекарства. Те именно са шанс обаче за някои болни да бъдат излекувани, категоричен бе Йордан Цонев.

Той посъветва здравния министър Кирил Ананиев да се съсредоточи върху смяната на модела в здравеопазването, защото е икономист и финансист. Реформата в сектора може да бъде направена от икономист, не от лекар, поясни още Цонев.

Йордан Цонев призна, че ДПС иска властта

Имаше монтаж на националистите във властта от страна на Бойко Борисов, без да има нужда. Той имаше четири опции да направи правителство...

Вотът на недоверие

От думите на депутата от ДПС стана ясно, че вот на недоверие ще има по Антоновден (17 януари).

Процедурата по Бюджета забавиха вота на недоверие освен това в преговорите с БСП имаме различия. Ние не сме длъжни да изпълняваме решение на БСП на конгреса им за вот на недоверие на тема "Корупция". Трябва да искаме вот на недоверие за конкретни политики и конкретен сектор, това е нашата теза, изрази позицията на ДПС Цонев.

Затова ние не искаме да извеждаме корупцията като тема за вот на недоверие. Ето например в сектор "Здравеопазване" веднага можем да поискаме вот на недоверие, каза той.

Ситуацията в ДПС

Правната комисия прие закона на Пеевски срещу вторичното разграбване на КТБ

Правната комисия прие на първо четене промените в Закона за банковата несъстоятелност, внесени от народните представители от ДПС Делян ...

След изгонването на Лютви Местан, ние трябваше да се преборим с натиска от друга държава ДПС да бъде разцепено. И това беше много трудна година за нас, но с голям шанс да покажем, че на всички, които ни клеветяха, че това не е така. Ние не сме се карали с никой и стоим като българска партия там, където сме. Не мърдаме от там, поясни Йордан Цонев.

По думите му ГЕРБ е системна партия, но е груба политическа грешка от тяхна страна да вкарат националистите във властта. "Затова ще си плащат", категоричен бе депутатът от ДПС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика