Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пеевски обеща нова Конституция преди Коледа (ВИДЕО)

08 декември 2023, 15:29 часа • 1347 прочитания

 

Пеевски обеща нова Конституция преди Коледа (ВИДЕО)

Председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски смята, че преди Коледа парламентът ще приключи работа по конституционните промени. Това стана ясно от неговото изявление в парламента след първото четене на измененията в основния закон.

Конституционните промени

Пеевски изрази увереност, че по конституционните промени ще се достигне до консенсус в името на България. ОЩЕ: Промените в Конституцията минаха на първо четене през парламента (ВИДЕО)

"Сега приехме първоначалния вариант", каза Пеевски. Той заговори за обхвата на кръга от лица, измежду които ще се избира служебен премиер. По думите му този кръг по всяка вероятност ще се разшири.

Пеевски изрази мнение и по предложението за смяна на националния празник от 3 март на 24 май. "Аз ви го казах. Щом ГЕРБ не подкрепят - това не може да се случи. Това е отпаднала тема", бяха думите му. ОЩЕ: Христо Иванов: Съдебната реформа няма да приключи с конституционните промени (ВИДЕО)

Регулаторите

Делян Пеевски коментира и темата с регулаторите. Той посочи, че се водят разговори по темата. "Няма уточняване на квоти. Както беше в миналото и за БНБ, водят се разговори. Ще видим какво ще се разберем с колегите", каза Пеевски. ОЩЕ: Черна кутия ли е проектът за промени в Конституцията: Говори конституционалист

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес