Пеевски пише законопроект срещу златните паспорти

4794
Пеевски пише законопроект срещу златните паспорти
Снимка: Actualno.com

Депутатите от ПГ на ДПС смятат, че трябва да се ускори отпадането визите за гражданите на Европейския съюз, респективно и за България. За това от ДПС ще внесат законопроект, с който се забранява издаването на така наречените златни паспорти.

На трибунка в Народното събрание Хамид Хамид обясни, че законопроектът ще бъде внесен още в първите дни на следващата година в деловодството на Народното събрание, като вносители ще бъдат Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид. Със законопроекта изцяло ще бъде премахната възможността за издаване на златни паспорти.

Питат Янаки Стоилов за доказателства срещу Пеевски - той посочи "златните паспорти", Дончева обяви Хамид за адвокат на олигарха

Ако има по-интересни въпроси, по отношение на издаването на българското гражданство, те трябва да се търсят най-вече при издаването на ...

Ироничното в случая е, че точно ДПС прокара идеята срещу 1 млн. лева инвестиция чужденци да вземат българско гражданство.

"Делян Пеевски несправедливо беше замесен в такива твърдения, че е участвал в схеми при издаване на такива паспорти. Ние опровергахме категорично и с факти, че няма такива данни за негово участие и ще изискаме документация за всеки един паспорт при какви основания е издаден и това за всеки конкретен златен паспорт, издаден от България. Там също ще отрием интересни неща", каза Хамид Хамид.

Йордан Цонев посочи, че в доклада на Европейската комисия се споменава, че има три пречки за отпадането на визите за България, Румъния и Кипър - издаването на така наречените златни паспорти, измамите при тяхното издаване и корупцията на общински и държавни служители.

ЕК подготвя такова законодателство до 2025 г. за забрана на такъв вид златни паспорти, защото това нарушава сигурността на Европейския съюз. Според ДПС, годишно 20 млрд. евро са инвестициите, които се правят за европейско гражданство в Испания, Поругалия и Гърция. България не е някакъв изолиран остров и затова от ДПС искат забрана за издаването на златните паспорти.

Даваме гражданство на чужденци срещу два милиона лева

Чужденци ще могат да придобиват българско гражданство, ако инвестират поне 2 млн. лв. на фондовата борса. Това гласят нови текстове, ко...

Законопроект на правителството по въпроса със златните паспорти беше пуснат в края на март, 2019 година, а точно преди извънредното положение заради пандемията от коронавирус вече се обсъждаше и предлагане на друг законопроект.

А как още по времето на Цецка Цачева като правосъден министър държавата си призна какъв провал е тази "инвестиционна схема" - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Без пенсия за репресирани: Комисия в парламента отхвърли идеята на ГЕРБ и ДПС

Асен Василев не е получавал призовка за разпит (ВИДЕО)

Петър Витанов обяви, че няма да се кандидатира за евродепутат

"Министерството не е хан": Асен Василев отрече да се е срещал с обвинените в контрабанда

Имало ли е натиск в "Митниците"? Дългогодишен служител проговори пред временната комисия

Метлата "Главчев" - не избори, а предизборна чистка

Христо Иванов пита каква е позицията на Елена Йончева за войната в Украйна

ГЕРБ се регистрира за изборите и поиска правителство с ярки политически фигури

ГЕРБ и ДПС внесоха закон срещу рекламите в хазарта (ВИДЕО)

Няма да дадем държавата да се управлява от Пеевски: ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика