Петков сезира прокуратурата - Ченалова била замесена в случай с кражба на фирма

7296
Петков сезира прокуратурата - Ченалова била замесена в случай с кражба на фирма
Снимка: БГНЕС

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков съобщи на пресконференция в Плевен за случай на открадната фирма на български гражданин. Скандалното е, че отнемането на фирмата е станало с решение на съдия Румяна Ченалова, съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ.

Бизнесменът се казва Константин Ралев и е от София. Сигналът е постъпил до Петков в петък. Той е изпратил жалба до главния прокурор и е информирал правосъдното ведомство.

Мярката и гаранцията на Ченалова остават непроменени

САС не измени мярката за неотклонение на съдия Румяна Ченалова и тя остава парична гаранция от 8000 лева, предаде БГНЕС. По-рано дне...

Ралев бил информиран, че се свиква общо събрание на надзорния съвет на фирмата му, който ще вземе решение за разпродаване на активите й. В случая бизнесменът не може да направи нищо.

Румен Петков призова инспектората към Висшия съдебен съвет да направи анализ колко съдебни решения и на кои съдии са отменени на следваща инстанция.

По думите му съдебната реформа трябва да цели три основни неща – справедливост, бързина, без това да е за сметка на правото, и неотменимост. Той заяви още, че така предложените конституционни промени поставят съдебната система под политическо управление.

„Начинът, по който са разписани квотите пред съда и прокуратурата, гарантират, че прокуратурата ще бъде поета от политическо управление. Така ние се връщаме към периода преди 1989 година и аз не разбирам логиката на такова предложение”, коментира още Румен Петков.

САС гледа мярката на Ченалова

Софийският апелативен съд (САС) ще гледа мярката на Румяна Ченалова, обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско де...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика