Петков за вот на доверие: Няма да се занимаваме с глупости

16110
Петков за вот на доверие: Няма да се занимаваме с глупости
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

Премиерът Кирил Петков обяви, че ако управляващата коалиция си осигури мнозинство от 121 депутати в парламента, няма да инициира вот на доверие, който да „бетонира“ управлението му.

„Не, няма да се занимаваме с такива глупости, а веднага ще вкараме закона за КПКОНПИ, министър Рашков да стане шеф на КПКОНПИ и ще излъчим министрите, които решим да сложим на мястото на подалите оставки. Това ще бъде реалният вот на доверие“, заяви министър-председателят пред репортери в Трявна.

10-годишно момиче написа писмо до Кирил Петков

10-годишно момиче написа писмо до премиера Кирил Петков. Мечтата на Александра е един ден да стане министър-председател, затова най-гол...

Премиерът коментира и за първи път разпространяващото се в различни медии и социални мрежи видео с него и началника на кабинета му Лена Бориславова. „Безпрецедентна атака с черни, жълти, кафяви методи, но няма да ни спрат“, заяви Петков.

„Започваме да събираме много врагове“, каза той и добави, че когато държавата поела контрола над ГКПП „Капитан Андреево“ чрез БАБХ, заменяйки фирма „Евролаб“, Слави Трифонов „избягал“.

„Тъмният сектор в момента губи големи средства. Те биха се радвали, ако имат влияние от някои политически сили, това правителство да го няма“, заяви Петков. „Втората група са хората, свързани с газови и енергийни печалби. Трето – руската държава и техните хора биха се радвали да видят друго правителство“.

„Обещавам на гласоподавателите ни и на народа, че няма да си нарушим принципите. Вчера видяхме, че не сме сами. Има и други смели хора, които - независимо какъв бранд си им сложил отпред - застават и казват, че не са доволни на България в този ѝ вид. Запретваме ръкави, работим заедно. Трябват ни още 7 смели депутати от Народното събрание, които да изпълняват клетвата, да сложат България преди собствените си интереси, преди партийните интереси. И чистим каналите в цялата държава“, коментира премиерът разцеплението на ИТН.

Петков: Не чух заплаха от Радостин Василев, долно е да записваш хора, с които си работил

Не чух заплаха от Радостин Василев, долно е да записваш хора, с които си работил. Това каза министър-председателят Кирил Петков пред жу...

Той заяви, че няма конкретни имена за нови министри на мястото на подалите оставки от „Има такъв народ“. „Щом съберем мнозинство от 121 депутати, веднага ще се предложим нови министри. Сигурен съм, че има хора с голям капацитет“, добави премиерът.

Петков каза, че няма да застане начело на конкретно ведомство, каквато информация се тиражира напоследък. „Не. Вярвам, че всяко едно министерство трябва да има добър специалист. Ще има министри, които ще си заемат ролята, защото има много предизвикателства“.

„В момента е около 1 милион бюджетът за всички ремонтни дейности. Преди няколко дни бяха поискани 3,9 млрд. от МРРБ. Представете си, ако тези средства се израхздват прозрачно. Най-важно е кои са политическите субекти, които застават зад тези министерства. Така че като кажем нулева толерантност към корупцията, да не ни се смеят, че казваме някакъв виц, а да осъзнаят, че България има нужда от това. Вярвам, че ще стигнем до 121 независими депутати“, повтори отново Петков.

Премиерът допълни, че държавата преговаря със САЩ за още кораби с втечнен газ, води и преговори с Азербайджан. „Да не ни е страх - през декември Путин, ако реши да атакува Европа още венднъж, няма да бъде спрян шалтерът на никого“, каза Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Нинова скочи на Борисов: Има ли още съмнения чий е служебният кабинет?

"Вече дори не се крият": Лена Бориславова с анкета за смяната на външния министър

Кой е Даниел Митов, номиниран от Димитър Главчев за външен министър?

Нова рокада в МВнР: Премиерът предлага Даниел Митов за външен министър

Борисов: Фандъкова ще бъде кандидат за депутат, свърши много работа за София

Парите на партиите: По-по-най - ГЕРБ, БСП, ПП и ДСБ харчат повече, отколкото печелят

Как ще гласуваме на изборите 2 в 1: Обяснява Росица Матева

"Сова Харис": В навечерието на евровота Йончева, Станишев и Джамбазки са с най-висок рейтинг

"Не били геймърски компютри, а компоти": Бившият главен секретар на МЕУ отговаря на Йоловски

При липса на Калин Стоянов: Служебният кабинет се срещна с ЦИК за изборите (СНИМКИ и ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика